PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El pont de la Puríssima porta l'entrada de 83.803 vehicles

La xifra és un 12,91% superior a l’any passat

Per El Periòdic

Retencions a Andorra la Vella.
Retencions a Andorra la Vella. | Mobilitat

 

L’afluència de vehicles durant el pont de la Constitució espanyola i la Puríssima ha estat un 12,91% superior a l’any passat, situant-sen en 83.803 vehicles, segons les dades fetes públiques aquest dilluns per l'àrea de Mobilitat del ministeri d’Ordenament Territorial. Tal com indiquen, cal tenir en compte que enguany aquest pont ha estat de quatre dies (de dijous a diumenge) mentre que l’any passat va ser de cinc dies (de dimecres a diumenge).

La frontera amb Espanya ha estat la que ha comptabilitzat el volum més dens de trànsit, amb un entrada de 55.455 vehicles (-4,77% respecte les previsions inicials), mentre que al punt fronterer amb França l’entrada de vehicles ha estat de 28.348.

El dia de més afluència ha estat el dijous 6 de desembre, quan van entrar al Principat un total 20.011 vehicles entre les dues fronteres. Al pas fronterer del riu Runer l’entrada més destacada també es va registrar el dijous amb 14.210 vehicles, i al del Pas de la Casa va tenir lloc el divendres 7 de desembre amb 6.334 vehicles.

Els dispositius de trànsit habilitats per aquest pont amb la coordinació entre el Servei de Policia, els serveis de circulació comunals i el Centre Nacional del Trànsit (Cenatra) ha estat satisfactori, segons els responsables, ja que s'ha garantit una capacitat màxima de vehicles en les vies en hores punta mitjançant la presència d'agents, i la col·laboració dels cossos de seguretat espanyols.

Des de Mobilitat posen en relleu que, tal com es preveia, la gran quantitat de vehicles que han arribat al país han fet inevitables les retencions en les vies més transitades, durant les hores punta, i sobretot durant l’operació sortida de diumenge quan el trànsit va ser força complicat durant tot el dia per la frontera hispanoandorrana, enregistrant una sortida continuada de més de 1.000 vehicles per hora, durant gairebé tota la jornada.

PUBLICITAT
PUBLICITAT