PUBLICITAT

Andorra la Vella

Entitats socials demanen una reunió a Espot per la Gavernera

Admeten «inquietud» per les informacions publicades

Per Meritxell Prat

Vista de la façana del centre d’acolliment La Gavernera.
Vista de la façana del centre d’acolliment La Gavernera. | MARICEL BLANCH

L’Associació de Familiars per la Salut Mental i Stop Violències han fet arribar una carta al ministre d’Afers Socials per demanar-li que convoqui «en el termini més breu possible» una reunió de la Comissió de Participació de les Entitats Cíviques en l’àmbit dels serveis socials i sociosanitaris (COPEC) per tractar «les darreres informacions relacionades amb el CAI» de la Gavernera que s’han publicat als mitjans de comunicació i que asseguren que els causen «cert grau d’inquietud». En la carta, signada per les presidentes de les dues associacions, Rosa Lluís i Vanessa M. Cortés, respectivament, s’admet que cal que siguin tres les entitats que sol·licitin la convocatòria, circumstància que no es dona, però argumenten que «atesa la urgència del tema a tractar», la convocatòria «no es pot dilatar durant més dies».


A més, demanen que el dia que es fixi la reunió, també s’hi convoquin el raonador del ciutadà, Marc Vila, el batlle de menors, David Moynat, l’advocada d’Stop Violències, Elisabet Zoppetti i l’advocat de l’Associació de Familiars per la Salut Mental, Alfons Clavera.


La presidenta d’Stop Violències considera que els responsables de la institució «tenen massa pressa per moure els nens del punt A al punt B i no per retornar-los a les famílies». En aquest sentit també va qüestionar el servei d’acolliment familiar. «Són serveis que no entenem», va afirmar, afegint que «com promouen l’acolliment familiar quan hi ha pares que els estan reclamant?». Cortés va insistir que «aquests pares no han comès cap delicte, els nens tampoc i si necessiten ajuda, el que han de fer és donar-los-la i no retirar-los la custòdia». 


D’altra banda es va mostrar especialment preocupada per la proximitat de les festes de Nadal, assegurant que hi ha famílies que «reclamen els seus fills i no els els volen donar». I es pregunta: «on estaran millor que a casa per passar el Nadal?». Per tot plegat considera que el CAI és una institució «deshumanitzada».


La carta arriba una setmana després que el departament d’Afers Socials convoqués les famílies dels usuaris de la Gavernera i la reunió acabés amb polèmica perquè algunes es van negar a assistir-hi perquè es va dur a terme a la sala d’actes del servei de Policia. Tot i que la secretària d’estat de Benestar, Ester Fenoll, es va mostrar disposada a fer una altra trobada, Cortés va indicar que no se’ls ha convocat. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT