El MoraBanc es retroba amb la bona dinàmica després de vèncer a un Mònaco líder de grup

Per Miquel López-Egea

David Jelínek juga contra el Mònaco, ahir.
David Jelínek juga contra el Mònaco, ahir. | Maricel Blanch

El MoraBanc es va retrobar ahir amb la victòria al Poliesportiu després de tres derrotes consecutives i va certificar la segona posició del grup A de l’Eurocup després de vèncer al Mònaco, líder del grup, per 87 a 80. A més, l’equip va aconseguir una fita destacable: cap rival de l’Eurocup ha aconseguit emportar-se la victòria de la pista andorrana. Per tant, l’equip jugarà en el grup H contra l’Unics Kazan i el Cedevita Zagreb.

El partit va començar amb un Mònaco marcant el ritme i amb poc encert del MoraBanc, nerviós, preocupat, fet que es va anar revertint durant tot el duel amb John Shurna i Andrew Albicy liderant l’equip. Els del Principat van optar per apostar pel tir exterior però la defensa no estava al màxim nivell de solidesa. No obstant això, les ordres d’Ibon Navarro a la banda feien espavilar i els jugadors començaven a col·laborar per aconseguir, en el final d’aquest primer quart, un resultat de 18 a 14, després que Shurna rebentés la cistella just després d’una errada visitant.

El segon quart es va iniciar amb Miki Vitali fent un bon paper i amb Shurna sumant un avantatge de set punts que, ràpidament els monegascs van saber respondre amb quatre ràpids punts d’Elmedin Kikanovic, situació que obligava al MoraBanc a no badar, a no desconcentrar-se. Tot i això, els del Principat, després d’uns dies complicats, van intentar no perdre l’espurna i tot i que els rivals van fer esforços durant tot el matx per enganxar-se i posar-se per davant, no ho van aconseguir del tot, encara que era un estira-i-arronsa. A més, els tricolor estaven molt fins en el rebot però no aconseguien sentenciar el partit definitivament i quan Albicy aixecava el Poliesportiu amb un triple, els monegascs responien amb un altre. No abaixaven la guàrdia. Finalment, el resultat a la mitja part era de 39 a 32, un marcador que permetia pensar en el millor.

Malgrat això, calia esperar i no descansar perquè el MoraBanc ha mostrat sempre que a les segones parts pot punxar i es pot desmoralitzar, encara que  aquesta vegada no va passar. A la segona part, el Mònaco va sortir endollat i va aconseguir empatar el duel, però els d’Ibon Navarro no volien tornar a donar una mala imatge i no es van desenganxar, mitjançant, de nou, l’aposta pel joc coral i tenir molts protagonistes que posessin contra les cordes als visitants.

Així, amb el màxim nivell i amb Albicy fent de director d’orquestra com mai, l’equip es retrobava també i de manera definitiva amb l’encert (10 triples aconseguits de 27 intentats). Però no només això, en el joc interior, també s’estaven fent coses. Però calia mantenir el ritme. No obstant això, el Mònaco apostava per la classe individual, ja que estava cometent moltes pèrdues i no s’acabava de trobar en el rebot, aprofitava les petites oportunitats, sempre atent.

Superiors en el darrer quart

I llavors, va aparèixer Oliver Stevic, que va brillar, liderant la victòria en el darrer quart que acabava de començar. La defensa tornava a ser sòlida, la dinàmica hi era, movent la pilota i col·laborant. Malauradament, en un tres i no res, Jarrod Jones sumava dos triples i aconseguia empatar. Però era momentani. Els del Principat treien una energia sobrehumana i, amb un 79 a 77 en el marcador, David Jelínek llançava un triple que silenciava el Poliesportiu. O tot o res. I trencava el partit. Definitivament. Al final, Shurna va llançar i va sentenciar: 87 a 80. I imbatuts a casa.