PUBLICITAT

Andorra la Vella

L’oposició critica que Camp els digui què han de posar al programa electoral

Costa i López responen al ministre respecte a la continuïtat del Cirque du Soleil

Per Meritxell Prat, Lara Ribas

Concersa entre Costa i López al Consell General.
Concersa entre Costa i López al Consell General. | Maricel Blanch

Si dos dies enrere el ministre de Turisme, Francesc Camp, instava els partits de l’oposició a fer propostes alternatives al Cirque du Soleil si no estaven d’acord a donar-hi continuïtat, ahir els polítics no van dubtar a respondre-li, tot i que en un sentit molt diferent de l’esperat. De fet, les respostes van adoptar un to crític per recriminar al ministre que els estigués indicant què han d’incorporar en els seus programes electorals. 

«És molt curiosa la manera de veure del senyor Camp de com han de fer política els partits de l’oposició; penso que es basa en una fal·làcia total i absoluta», va etzibar el conseller liberal, Ferran Costa, tot opinant que «cada partit és prou sobirà per posar al seu programa electoral allò que cregui que hi ha de posar i no necessàriament una alternativa al circ». Des de Progressistes-SDP, en canvi, Josep Roig va manifestar que «l’obligació del ministre és contestar les preguntes dels consellers de l’oposició i no tot just el contrari». A més, amb un to d’indignació, Roig va assegurar que «Camp no marcarà la nostra agenda política en l’àmbit turístic» tot indicant que parlarien de propostes «quan arribi el moment». 

Pensar en la renovació

Des del grup socialdemòcrata, Pere López va sostenir que el projecte del Cirque du Soleil «és positiu en molts àmbits, però sempre ha estat una aposat costosa i la tendència és a encallar-se». Ara bé, el conseller va assenyalar que, en cas de tenir responsabilitats de govern, «estic convençut que es podran dur a terme projectes renovadors, ja que si un a cosa es pot criticar de la política turística de l’actual Executiu és la incapacitat d’innovació». 

Per la seva banda, el conseller d’UL-ILM, Josep Pintat, sense entrar a concretar, va manifestar que el seu partit intentarà aportar propostes, però si alguna premissa va deixar clara és que «no continuarem fent circs mediàtics com estem fent avui dia amb aquestes mesures urgents», en referència a les propostes del cap de Govern per millorar el poder adquisitiu de les classes mitjanes. 

Privilegi per als comerciants

L’espectacle del Cirque du Soleil que acull any rere any l’aparcament del Parc Central ha generat discrepàncies des del primer dia. Precisament molts comerciants havien criticat la pèrdua de places de pàrquing al barri i, en conseqüència, un descens de les vendes. 

De tota manera, la presidenta de l’Associació de Comerciants de Riberaygua i Travesseres, Rosa Pascuet, ja va indicar que aquesta era només l’opinió d’aquelles botigues enfocades sobretot als clients del país. «Per mi, és un privilegi que estigui al barri perquè representa una oportunitat única de ser vistos. De fet, hauria d’haver-hi més projectes diferenciadors com el del Cirque du Soleil», va suggerir Pascuet tota entusiasmada amb la idea.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT