PUBLICITAT

Barcelona

Aprovat el Pla Director de l’Aeròdrom de la Cerdanya

La proposta definitiva recull que l’equipament no requereix de cap ampliació

Per El Periòdic

Canvis en la proposta de modificació de l’Aeròdrom de la Cerdanya.
Canvis en la proposta de modificació de l’Aeròdrom de la Cerdanya. | Ràdio Seu

La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya el passat divendres va aprovar per segon cop el Pla Director Urbanístic i Aeroportuari (PDUA) de l’aeròdrom de la Cerdanya. La nova proposta ordena el seu àmbit, el racionalitza i redueix de forma molt considerable les previsions de creixement que recollia el document anterior, aprovat l’any 2015. D’aquesta manera, es «blinda» l’equipament contra qualsevol ampliació de superfície i emfasitza la protecció del paisatge cerdà. Concretament, el sostre edificable passa dels 25.000 metres quadrats que s’havien previst anteriorment a uns 7.000 i 25 hectàrees es destinen a protegir el seu entorn paisatgístic.

Tot i que el PDUA de l’aeròdrom de la Cerdanya es va aprovar inicialment a l’abril del 2015, posteriorment es va sotmetre a informació pública i es va haver de posposar per tal de donar resposta a les inquietuds sorgides al territori. Des d’aleshores, el Departament de Territori i Sostenibilitat, els ajuntaments afectats i el Consell Comarcal han estat treballant conjuntament per acordar una nova proposta. L’estiu del 2017 es va remetre a les entitats municipals el document modificat, d’acord amb els nous paràmetres pactats perquè poguessin valorar-lo i fer-hi aportacions. 

Ús definitiu

Després d’aquest procés de treball, es va acordar no permetre l’aviació comercial i, per tant, confirmar la voluntat de mantenir-hi les activitats amb finalitats lúdiques i esportives que ja s’hi fan actualment, els ultralleugers, els globus aerostàtics i el vol a vela, que és l’activitat de referència de l’aeròdrom. D’aquesta manera, s’ha hagut de rebaixar la categoria aeroportuària de la instal·lació, que passa de 2B a 1B, és a dir, només admet aviació privada i no precisa d’allargament de la pista actual.
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT