PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Cooperació entre joves per a la protecció del patrimoni

Cooperació entre joves per a la protecció del patrimoni

Per Meritxell Prat

Un moment de la inauguració del Campus.
Un moment de la inauguració del Campus. | SFGA/JAViladot

Un total de 13 joves de 10 països de la comunitat iberoamericana (Costa Rica, Cuba, Espanya, Guatemala, Nicaragua, Panamà, Paraguai, Portugal, Veneçuela i Andorra) van donar ahir el tret de sortida del Campus internacional per a joves iberoamericans que es fa a la Vall del Madriu-Perafita-Claror. Es tracta de la primera activitat que se celebra al Principat emmarcada dins del calendari de la Secretaria Pro Tempore que ostenta el país abans d’acollir la Cimera Iberoamericana del 2020.


La directora del departament de la Cimera dins el ministeri d’Afers Exteriors, Gemma Cano, va destacar «l’èxit de la convocatòria» i el fet que la primera activitat estigui dirigida als joves, perquè «són un col·lectiu importantíssim a la regió». 


L’activitat busca implicar els joves en la protecció del patrimoni cultural i natural, de manera que durant els 15 dies de convivència faran activitats relacionades amb la recuperació i conservació d’aquest patrimoni. En aquest sentit, el secretari adjunt iberoamericà, Marcos Pinta, considera que la filosofia del campus encaixa perfectament amb els eixos de treball de la secretaria i va apuntar que pot ser un bon punt de partida per traslladar l’experiència a altres àmbits de cooperació entre els països membres.


Alguns dels participants, com el cas de Matías Mora, de Costa Rica, és el primer cop que viatgen a Europa però confia poder aprofundir més en temes de medi ambient i «tenir l’oportunitat de traslladar els coneixements al seu país per impactar la joventut». Gabriel Caldera, de Veneçuela, espera poder estrènyer llaços entre països en la lluita contra el canvi climàtic. 
 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT