PUBLICITAT

Andorra la Vella

Olga Gelabert, part de la llista alternativa a CC a la Massana

CC confirma Olga Molné i Eva Sansa es posiciona com a segona

Per Lídia Raventós, Joan Josep Blasco, Meritxell Prat, Enric Revuelta

L’exministra de Cultura, Olga Gelabert.
L’exministra de Cultura, Olga Gelabert. | SERGI PÉREZ

El camí planer que semblava que tindria la llista de CC amb integrants de DA a la Massana a les properes eleccions comunals es complica. Diverses persones molestes amb les maneres de fer de CC s’estan movent per sumar-se amb exliberals i membres de terceravia per formar una llista alternativa a la parròquia. Dins dels integrants de la possible plataforma també hi ha l’exministra de Cultura, Olga Gelabert, que fins i tot sona com a possible candidata a cònsol de la llista alternativa a CC. 

Mentrestant, CC, DA i L’A seguien en converses ahir per definir els candidats de la llista conjunta que presentaran a la parròquia massanenca. Després que CC confirmés Olga Molné com a cap de cartell, ahir al vespre el nom d’Eva Sansa és el que sonava per acompanyar-la, si bé no s’havia descartat del tot el de Jael Pozo. A la llista també hi hauria presència de noms com el de l’actual conseller de DA, Albert Esteve, i també repetiria Sergi Gueimonde.

Sant Julià de Lòria  

L’escenari electoral de cara als comicis del 15D a Sant Julià de Lòria pot arribar a estar més fragmentat del que semblava en un inici. I és que el PS a hores d’ara estaria fora de la plataforma transversal i, per tant, treballaria en la confecció d’una llista pròpia en solitari amb el suport d’independents. Fonts de la formació van deixar clar que el motiu principal per no sumar-se al projecte estructurat al voltant de Desperta Laurèdia seria el fet d’haver de presentar-se al costat de DA, situació que consideren incoherent. És per això que ara mateix treballen en l’escenari de presentar candidatura pròpia amb el suport de persones independents i, fins i tot, s’admet que s’han fet contactes amb alguns exmembres de Segle XXI.

Aquesta situació, però, no fa defallir als impulsors de la plataforma. Cerni Cairat, portaveu de Desperta Laurèdia, va admetre que per ara el PS «no s’hi suma, però els deixem les portes obertes», ja que considera «una llàstima que podent arribar a un plantejament similar facin llista en solitari». Quant al lideratge d’aquesta candidatura, Cairat va admetre que «estic en disposició de ser candidat i, de fet, ja hi ha hagut alguna formació que han fet explícit el seu suport». És el cas de DA que aposta clarament perquè Cairat sigui el candidat. Malgrat que encara no va voler avançar res, sí que va deixar clar que el seu lloc a la llista seria l’1 o el 2. El portaveu del col·lectiu va assegurar que «volem ser molt coherents», de manera que descarten la presència de qualsevol persona de l’entorn de l’actual cònsol, Josep Miquel Vila. Igualment estan a l’espera de saber els posicionaments de Liberals i d’SDP per saber si formaran part de la plataforma o no. 

Pel que fa a Ordino, el cònsol major, Josep Àngel Mortés, va confirmar ahir que els actuals consellers Xavier Herver, Jordi Serracanta, Maria del Mar Coma i Sam Duró repetiran en els comicis del desembre. De la seva banda, Eva Choy, que serà la número 2 de Mortés, es va mostrar partidària d’un projecte continuista i que serveixi per sumar, després de quatre anys «de treball conjunt». En el cas de Sandra Tudó, no va voler aclarir si serà candidata o no de la plataforma d’independents que s’està coent a la parròquia. Tant el cònsol com les actuals conselleres de l’oposició van remarcar que el fet que hi pugui arribar a haver fins a tres llistes és símptoma de «bona salut democràtica».

A Escaldes-Engordany DA segueix treballant per completar la llista liderada per Miquel Aleix i Núria Barquin, sense presència liberal. A més de Jordi Vilanova i Laura Lavado, també hi podrien tenir lloc Sandra Tomàs, l’exconsellera Núria Pons i l’economista Lorena Jordana.

D’altra banda, des de Terceravia es va garantir que presentaran candidatura a Escaldes i que els noms es faran oficials aquesta tarda. A Encamp, la formació liderada per Josep Pintat també treballa per tenir llista. En cap cas faran part d’un pacte amb altres partits i les que van ser candidates als comicis de l’abril, Olga Martínez i Ingrid Ruiz, serien a llista. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT