Encamp

Un Andorra amb poques llums

Els de Gabri Garcia sumen un punt a casa contra el Llagostera en un partit poc brillant

Per Anna Ribas

Musa durant una acció del partit d'aquesta tarda.
Musa durant una acció del partit d'aquesta tarda. | @fcandorra

Descafeïnats, sense idees i amb poques llums. Es podria dir que en comptes de sumar un punt, n'han deixat escapar dos. Els de Gabri Garcia han assolit l'objectiu de mantenir-se imbatibles al Prada de Moles, però ho han fet en un partit poc brillant en el qual, com ja es preveia, hi ha hagut una veritable lluita d'estils. L'Andorra comptava amb les baixes de Rubén Bover i de Rai Marchan, dos jugadors clau en el sistema habitual del tècnic tricolor, Gabri Garcia. És per això, i per les particularitats del Llagostera, que es va optar per posar en la defensa tres centrals i dos carrilers ofensius: Jilmar i Loureiro.

El nou sistema semblava que funcionava durant els primers minuts de partit, durant els quals l'Andorra va ser capaç de fer el seu joc i de dominar la pilota. Al minut 12, Riverola xutava una falta des de tres quarts de camp que els del Llagostera aconseguien refusar sense problemes. Loureiro ho intentava poc després amb una bona centrada a la que no arribava cap tricolor. Pocs minuts després Riverola intentava fer-se un lloc dins de l'àrea però l'entramat defensiu del rival deixava pocs espais. A la contra ha arribat el primer ensurt per als andorrans. Vilanova aconseguia atrapar Sascha, que s'havia escapat sol amb la pilota. El del Llagostera va intentar buscar el seu company d'equip però la pilota es quedava parada a prop de l'àrea. Arribava Palanca i, en comptes de rebaixar el perill de la jugada, feia una passada a Gil Muntadas. El 7 de l'equip gironí provava el xut, però apareixia Ratti i aturava la pilota.

El gol

La resposta andorrana va ser ràpida i contundent. En la jugada següent, i conscients de la dificultat de superar els centrals del rival, Riverola obria la pilota a banda. La rebia Jilmar i aquest feia una passada de la mort a Musa, que amb un xut ras aconseguia enviar la pilota al fons de la xarxa. Els de Gabri Garcia tenien el partit de cara al minut 19. L'Andorra arribava amb facilitat al punt dels tres quarts de camp, la dificultat apareixia quan s'apropaven a l'àrea. A partir del minut 30, el Llagostera es mostrava més sòlid i contundent i tenia arribades a l'àrea amb possibilitats. Al 35, Ratti feia una gran aturada i, tot seguit, treia un molt bon puny en un córner. Tres minuts més tard, Sascha disparava a porta i Ratti la tornava a aturar. S'arribava a la mitja part i el marcador assenyalava 1-0, però la sensació no era de victòria.

L'empat

El Llagostera és un os dur de rosegar a qui li funciona molt bé el joc directe i que és molt perillós en pilota aturada. Els d'Oriol Alsina van sortir amb moltes ganes a la represa. De fet, l'empat arribava al minut 47. Magallán xutava una falta lateral que sorprenia tant a la defensa com al porter tricolors ja que, en comptes de centrar, el 19 del Llagostera optava per un xut directe que entrava a la porteria de Ratti. L'empat hauria pogut durar ben poc perquè pocs segons més tard l'Andorra generava una gran jugada que deixava Musa sol davant el porter, però el xut del de Mali sortia desviat cap a l'esquerra.

L'empat queia com una gerra d'aigua freda al Prada de Moles i, tot i que el conjunt del Principat ho va seguir intentant, va ser en va. Al minut 60, Loureiro s'escapava per la banda i provava una centrada in extremis que acabava a les mans de Marcos. Tot seguit, Riverola provava el xut però anava a fora. A partir del 65 jugar es feia complicat. Les nombroses faltes feien que s'hagués d'aturar el joc cada dos per tres. L'àrbitre tenia la targeta groga preparada i amonestava Crespo i Riverola al 68 i el 69. Al 71, Jilmar intentava una centrada sense temps de controlar i el Llagostera s'enduia la pilota. El joc s'enduria.

La impotència

Al 76 Maynau ha tingut una gran ocasió que acabava fora. Musa i Moha provaven el xut, però la defensa del Llagostera es feia molesta. Tot seguit, ho intentaven plegats: Musa buscava a Moha en una jugada dins l'àrea, però no s'acabaven d'entendre. Els tricolor arribaven a l'àrea al 86. Pachón li cedia la pilota a Musa i aquest buscava a Casadesús. Però no hi havia manera. A la bona defensa gironina se li sumava la poca determinació dels del Principat. Al 87 Jilmar feia un mal control en una bona ocasió i Gaffoor veia la vermella després que la ràbia i la impotència l'impulsés a fer una puntada de peu a un rival. Un altre partit a casa que acaba amb 10. Al 90 Moha ha estat a punt d'aconseguir el miracle amb un xut creuat que feia somiar el Prada de Moles, però el sospir va ressonar per Encamp després que la pilota s'escapés per la línia de fons. En els últims segons de partit, Riverola, Loureiro i Casadesús s'han endinsat a l'àrea i els del Llagostera els han asfixiat abans que sonés el xiulet que assenyalava el final del partit.