Intermitents i fluixos

El MoraBanc Andorra regala la primera part al Betis i, tot i retallar distàncies, suma una nova derrota a fora

Per Anna Ribas

David Walker salta per aconseguir la pilota en un moment del partit d’ahir.
David Walker salta per aconseguir la pilota en un moment del partit d’ahir. | ACB PHOTO / F. Ruso

Segueixen sense conèixer la victòria fora de casa a la Lliga Endesa. El MoraBanc ha sumat una derrota més contra el Coosur Reial Betis a Sevilla per 86-81. I ho ha fet en un partit d’intensitat intermitent i en el qual s'ha trobat a faltar l’energia dels del Principat en els seus dos punts forts: la defensa i el rebot. Però sobretot en la defensa. El Betis ha aconseguit un avantatge de 15 punts que el MoraBanc ha sabut retallar, però les errades no els han deixat guanyar.

David Walker ha estat l’encarregat d’encetar el marcador amb un triple. Els del Principat sortien a la pista amb intensitat i dificultaven la tasca dels andalusos a la pintura, forçant-los a provar el tir als últims segons. Però el Betis no es rendia i retallava distàncies amb una esmaixada i un alley-oop. Izundu feia mal en pocs segons i permetia que els locals s’avancessin al marcador per primera vegada: 8-7. Arribava la resposta del MoraBanc amb Walker i Massenat, que anotaven de tres, i s’hi sumava Sy amb una safata. 8-15. Els d’Ibon Navarro protagonitzaven una gran arrencada de partit però, de sobte, perdien tota la intensitat i, durant el camí, la identitat. Els locals signaven un parcial de 9-0 que forçava el tècnic basc a aturar el joc. Poc després, el Betis guanyava de sis, però David Jelinek i Jeremy Senglin no estaven disposats a acceptar-ho i retallaven distàncies fins als 21-20. La resposta de Conger arribava de seguida des de la línia de tres.

El segon temps arrencava amb un triple de Dejan Todorovic i de seguida apareixia Borg per anotar-ne un altre. Jelinek ho tornava a provar des dels 6,75 metres, però Tyson Pérez capturava el rebot i sumava dos punts al marcador. Però el MoraBanc estava desaparegut en defensa i la distància de punts cada vegada era més àmplia. Els de Sevilla tenien un avantatge d’11 punts respecte als tricolor. Un inspirat Clevin Hannah feia una transició ràpida i disparava de tres. Poc després ho intentava Todorovic, però en el partit d'avui no l'ha acompanyat un gran encert. La pilota anava a fora i, abans d’arribar a la mitja part, el Betis s’escapava de 13.

Esperança

A la represa, Slaughter l’ampliava a 15 amb el 46-31 i Moussa Diagne, que estava desaparegut, acumulava la seva tercera falta personal. Els del Principat no veien la llum al final del túnel i Jelinek venia a excavar fins a trobar una sortida sumant-ne cinc en pocs segons. Ho tornava a provar el txec des de la línia de tres, fallava, però arribava Tyson Pérez per capturar el rebot i fer una esmaixada espectacular. En la transició, els d’Ibon Navarro feien una molt bona recuperació que culminava amb un altre triple de Walker. El MoraBanc signava un parcial de 0-10 i imposava el 46-41 al marcador.

El moment dolç durava poca estona perquè la reacció per part dels andalusos arribava de seguida i es girava la truita amb un parcial de 9-2. La defensa del MoraBanc era fluixa i els locals, necessitats de victòries, se sentien molt còmodes a casa. Todorovic anotava un triple i Slaughter el responia a l’instant. La intensitat defensiva dels andalusos, i el seu encert, feia que els del Principat es posessin nerviosos i es precipitessin en el llançament. 61-47. El MoraBanc se la jugava, sense èxit, per sumar de tres en tres, des d’on tenien una estadística de nou de 25. Faltava posar cap a les jugades i ser pacient, i Hannah ho sabia. L’americà aconseguia treure faltes dels rivals i, de mica en mica, es convertia en l’home del partit utilitzant el seny i la calma. De fet, en els últims minuts del quart havia aconseguit treure tres faltes i una recuperació in extremis. Tot i això, encara calia fer un pas endavant en la defensa.

Els últims 10 minuts de partit arrencaven amb el 63-55 a l’electrònic. I, de sobte, sobre la pista es produïa una lluita de triples entre Jelinek i Slaughter, que no en perdonava ni una. Va arrencar el d’Andorra, responia l’andalús. El txec no es rendia. El de Polònia, tampoc. El MoraBanc intentava jugar en equip en comptes de precipitar-se i Hannah seguia rascant tirs lliures. Sy anotava un triple i Senglin sumava dos punts més. Quedaven més de cinc minuts de partit i el marcador assenyalava el 73-70. Hi havia opcions. Hannah provava un tir impossible des dels 10 metres que anava a dins mentre que Jelinek i Walker perdien l’encert quan més el necessitaven. Sipahi en sumava tres quan quedava menys d’un minut de partit i Whittington sentenciava el partit amb dos tirs lliures, els únics que va anotar en tot el duel. 86-81.

El vestidor

Ibon Navarro: «Hem perdut la batalla del rebot»

«Marxem amb la sensació d’haver regalat la primera part. Havíem estat parlant de la batalla del rebot durant tota la setmana i crec que la nostra falta d’energia, de compromís, de duresa i de lluita en el rebot, tant ofensiu com defensiu, ens ha passat molta factura. Crec que el Betis ha agafat moltíssima confiança en tirs complicats que aconseguien rebotar i encistellar. Penso que la diferència amb què hem arribat al descans reflectia l’energia amb què jugava un equip i l’altre», afirmava amb duresa el tècnic.

«Tot i això, crec que l’equip ha fet una bona feina durant la segona part, havent de remar massa. Però crec que cada vegada que hem tingut l’ocasió d’estar en el partit, d’empatar-lo o de posar-nos una cistella per sota; apareixia Slaughter, cometíem alguna errada o fallàvem alguna cistella senzilla. Estic content per la segona part però molt decebut per com hem començat el partit sabent que seria així. La falta de duresa i de preparació mental que hem tingut al principi ens ha marcat», afegia.