PUBLICITAT

Ordino

Ordino comptarà amb quatre llistes amb el retorn d’Enric Dolsa

L’excònsol lidera X’Ordino i s’enfrontarà a la llista conjunta de DA, L’A i SDP

Per Joan Josep Blasco

Enric Dolsa i Pere Mas al Comú d’Ordino, ahir
Enric Dolsa i Pere Mas al Comú d’Ordino, ahir | X\'Ordino

Augment significatiu en el nombre de llistes a Ordino. Fins a quatre es presenten als comicis, el doble que en anteriors ocasions. Josep Àngel Mortés (En comú per Ordino), Enric Dolsa (X’Ordino), Sandra Tudó (Movemordino) i Jordi Balsa (terceravia) són els candidats a convertir-se en cònsol major els pròxims quatre anys. 

Mortés repeteix als comicis amb la intenció de mantenir consolat però aquesta vegada ho fa acompanyat de membres d’L’A i també d’SDP. L’estratègia de la seva proposta és posar en valor la tasca realitzada i els projectes que confia desenvolupar. «Serà un programa de continuïtat. Hem assentat les bases per poder fer les inversions necessàries i que es mantingui la qualitat de vida que tenim a la parròquia», indicava Mortés, per «mantenir l’entorn que tenim» aportant al mateix temps la «dinamització» d’Ordino en diversos àmbits. D’aquesta legislatura «s’ha de valorar la feina que s’ha fet», tenint en compte que «venim d’una situació complicada» i que «hem passat de ser en una situació de cercle viciós a un de virtuós». Aquesta vegada es trobarà pugnant amb altres tres candidatures, un fet que suposa un element «positiu des del punt de vista de la salut democràtica. Els electors tindran on escollir».

Entre la resta d’opcions destaca la que lidera Enric Dolsa, que torna a la primera línia de la política parroquial. L’excònsol materialitza una formació crítica amb l’actual comú. «En els últims quatre anys a Ordino no s’ha fet res. La parròquia està morta a nivell comercial», assegurava Dolsa. Quan es trobava al capdavant de la corporació va materialitzar «grans infraestructures que faltaven i que van permetre millorar la parròquia». En el mandat de Mortés «s’ha plasmat el problema que hi ha» i ara Dolsa afirma que ell aporta solucions amb persones al costat amb un bagatge a la corporació, com és el cas de Pere Mas i Eva Font: «Comptem amb gent amb molta experiència al comú. Tenim un equip molt equilibrat». 

Per la seva banda, Sandra Tudó, que va ser aspirant a cònsol el 2015 amb els Liberals, ara ho fa amb independents i membres del PS. La candidata destacava que la seva és una «llista fresca, amb persones de totes les edats. Tenim molta empenta i saber polític. El que ens defineix és l’honestedat i les ganes de treballar per la parròquia, sense que hi hagi interessos propis». Es posen la fita de «mantenir la parròquia com la tenim de bonica, amb una barreja de natura i modernitat» i que es visualitzi «més qualitat en el dia a dia», com la millora en les voreres i la il·luminació, destacant que «l’Hotel Casamanya serà el tema estrella». La seva condició de membre de l’oposició li ha permès «copsar moltes coses i veure que demana la gent».

Terceravia es presenta per primera ocasió a les Comunals després d’estar «treballant des de les passades eleccions generals», assenyalava el seu candidat, Jordi Balsa, mantenint-se «en contacte amb la ciutadania. Hem vist quines són les seves necessitats i els donarem resposta en el programa». El seu és «un projecte coherent. Volem que Ordino esdevingui un millor lloc per viure», seguint sempre «les línies mestres del programa de terceravia, amb projectes creïbles i que millorin la vida de la gent».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT