PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Les feministes veuen «positiu» el possible estudi del raonador

De tota manera, volen saber com es concretarà i a quines fonts recorrerà

Per Lara Ribas

Els manifestants reclamen la despenalització de l’avortament, el 8-M.
Els manifestants reclamen la despenalització de l’avortament, el 8-M. | Xavier Pujol

Els col·lectius feministes van valorar positivament la predisposició del raonador del ciutadà a obrir una investigació sobre la despenalització de l’avortament al Principat. De tota manera, van reclamar saber com es concretarà el seu informe i a quines fonts i institucions recorrerà per confeccionar-lo. Des d’Acció Feminista, Antònia Escoda va indicar que «és positiu que el debat ja no estigui només al carrer i que una institució, com és el cas del raonador del ciutadà, s’assegui a estudiar el tema per poder parlar amb propietat». I la presidenta de l’Associació de Dones d’Andorra, Montse Nazzaro, va manifestar que «qualsevol cosa que ajudi a empènyer aquest debat serà benvinguda».

Stop Violències es mostra disposada a col·laborar però només amb una trobada per compartir informació

«Ara bé, caldrà veure què dona de si l’estudi», de seguida va advertir Nazzaro. En aquest mateix sentit, Escoda va lamentar que el raonador només pugui emetre recomanacions, «ja que l’avortament es tracta d’un problema de salut pública i els legisladors no només estan eludint donar una resposta a les necessitats de la població, sinó que no volen ni aturar-se a analitzar la seva despenalització». Des d’Stop Violències, la seva presidenta, Vanessa M. Cortés, va expressar-se en un to molt més contundent i va retreure que sigui un cop més un home qui s’erigeixi per parlar sobre l’avortament. «Entenc que el raonador hagi entrat en escena, ja que s’encarrega de vetllar pel compliment dels tractats internacionals i ara mateix s’ha sentit interpel·lat per aquest tema en concret», va argumentar Cortés. 

Tot i així, la presidenta d’Stop Violències va qüestionar el desenvolupament d’aquest possible estudi. «No sé quin tipus d’investigació farà; nosaltres portem tres anys investigant sobre el tema i treballant a peu de carrer; la institució és ell i tres persones més, de manera que no té els recursos suficients per tirar-ho endavant», va opinar Cortés tot donant a entendre que no és tan senzill realitzar un estudi d’aquestes característiques. «Podem col·laborar, però nosaltres només facilitarem una trobada i compartirem informació», va avançar la presidenta d’Stop Violències. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT