PUBLICITAT

Encamp

Fer-se forts a casa

L’FC Andorra acull el Sabadell amb l’objectiu de tornar al camí de la victòria i sumar tres punts a Encamp

Per Miquel López-Egea, Anna Ribas

Ernest Forgas reclama una acció a l’àrbitre durant un partit anterior d’aquesta temporada.
Ernest Forgas reclama una acció a l’àrbitre durant un partit anterior d’aquesta temporada. | Xavier Pujol

Tornar a ser forts al Prada de Moles. Aquest és l’objectiu amb què l’FC Andorra afronta el partit d’avui contra el CE Sabadell. Els de Gabri Garcia acumulen tres empats consecutius i tenen ganes de tornar a sumar de tres en tres. Ho intentaran a les 17.00 hores contra un equip que es troba un punt per sobre de la classificació i que està fent un molt bon paper a la lliga. El tècnic Gabri Garcia va exposar que tenen ganes de tornar al camí de la victòria: «Intentem tornar-hi cada setmana, el nostre objectiu sempre és sumar tres punts i guanyar. Ara portem tres empats però en partits interessants, sobretot l’últim, en un camp molt difícil, el del Barça. Tres empats, tres punts, però ara intentarem sumar de tres en tres aquí a casa».

Tot i això, va valorar que no es pot considerar que es troben en una mala ratxa: «Us hem acostumat molt bé a guanyar cada setmana. En una categoria com aquesta, no és fàcil guanyar sempre. La jornada passada només van fer-ho dos equips sent locals. És una lliga molt igualada, una categoria molt difícil. Evidentment que volem sumar de tres en tres però no considerem que tres empats siguin una mala ratxa, en fem una lectura positiva perquè continuem sense perdre. Això dona confiança a l’equip, sobretot a nivell defensiu, no perdre et dona molta consistència en aquest aspecte. Empatar no és dolent però hem de fer els empats bons sumant a casa de tres en tres».

El rival

Sobre el Sabadell, Garcia va expressar que «és un equip complicat, que porta molt bona dinàmica tot i perdre al camp del Barça. Ells tenen 21 punts, estan un per sobre. A més, han anat de menys a més durant la temporada i ja acumulen sis victòries. Serà un rival que ens posarà les coses molt complicades». Quant al seu estil de joc, va indicar que «intenta ser dominador del joc, amb possessions llargues. És un equip interessant que hem d’analitzar bé per poder guanyar». «El Sabadell és un d’aquells equips que cada any té opcions a estar a dalt, sigui per infraestructura, estadi, afició, ciutat o història. Aquest any estan fent les coses molt bé, segueix l’entrenador que l’any passat els va salvar i li ha donat continuïtat al projecte. Els està funcionant bé», afegia.

La clau de la victòria

És per això que va comentar que la clau del triomf passa per «fer-nos forts un altre cop a casa. Hem de portar el partit on volem, traient la pilota des de darrere, en ser protagonistes i en estar encertats de cara a porta. Crec que en aquests partits, tot i tenir ocasions, no hem tingut l’encert per materialitzar-les. Hem de continuar com l’equip que volem ser, amb personalitat, però ens falta està més encertats de cara a porta»

El sistema

Tot i que habitualment utilitzen un 4-3-3, el tècnic tricolor darrerament s’ha decantat per un sistema amb tres centrals i dos carrilers. En aquest sentit, va expressar que «ens hem adaptat als jugadors que hem perdut cada setmana. Considero que els entrenadors ens hem d’adaptar als jugadors que tenim disponibles, dins d’una idea de joc. En aquestes tres setmanes hem empatat els tres partits amb aquest sistema, hem encaixat poc, però ho hem de valorar. Al final volem ser dominadors del joc i aquesta línia amb tres defenses en dona més consistència. És bo que l’equip s’adapti a jugar amb diferents sistemes i que s’hi sentin còmodes».

En ser preguntat sobre si la fita de dimecres provocarà alguna rotació de jugadors, Garcia va apuntar que «no ho tinc previst però ho valorarem. Al final, cada setmana hem de fer rotacions, per lesions o per sancions. Les últimes quatre setmanes hem tingut una o dues baixes dels jugadors habituals. En aquesta Moha torna a caure. Alguna variant haurem de fer però ens centrem en el partit per tornar a sumar els tres punts i després ja valorarem quin equip traiem».

L’Andratx apel·larà la resolució del Comitè de Competició que ha desestimat la RFEF

El CE Andratx tornarà a demanar la impugnació de l’eliminatòria de la Copa del Rei en la qual ha de jugar contra l’FC Andorra. El club mallorquí va decidir presentar una reclamació davant de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) per invalidar l’emparellament al·legant que les normes de la competició indiquen que la primera fase es disputarà entre clubs que militin a Tercera Divisió, mentre que els tricolor ho fan a la Segona Divisió B després que el club adquirís la plaça del Reus.

L’ens espanyol va desestimar el recurs però l’Andratx té intencions de seguir lluitant als despatxos. Així ho va expressar el president del club, Rafael Ribot, a Deportes COPE Mallorca: «Volem defensar el que considerem que és just». Des del club mallorquí indiquen que l’emparellament és injust i que els clubs no es troben en igualtat de condicions, tot i això el més segur és que el duel de dimecres al Prada de Moles es disputi igualment. En aquest sentit va indicar que «estem preparats, però seguirem lluitant».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT