PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un MoraBanc Andorra amb la moral pels núvols viatja a Madrid

Els del Principat encara tenen pendent la victòria a domicili i volen aconseguir-la jugant en equip

Per Anna Ribas

Bandja Sy durant el partit contra el Mònaco de dimarts.
Bandja Sy durant el partit contra el Mònaco de dimarts. | MARICEL BLANCH

Moral alta i energia renovada. Això és el que es respira al vestidor del MoraBanc Andorra després de la victòria a casa contra el Mònaco en la qual van guanyar de 27 punts. Una victòria aplastant que els va permetre trencar amb una ratxa de tres derrotes consecutives, dues d’elles a casa, que van fer que el Poliesportiu d’Andorra deixés de ser un fortí. Avui viatgen a Madrid per intentar seguir amb la dinàmica i demostrar que poden jugar amb energia, però sobretot en equip, en un duel que de ben segur que no serà fàcil contra el Movistar Estudiantes demà a les 12.30 hores.

Dimarts, els del Principat van deixar enrere les dificultats amb les quals s’havien trobat en els partits previs, sobretot pel que fa a les pèrdues i el rebot, i van saber jugar en equip. Una qualitat que es trobava a faltar ja que molts errors venien d’un afany per fer jugades individuals per part d’alguns jugadors. De fet, després del partit Nacho Llovet va expressar que «calia tornar jugar bé a casa, recuperar sensacions i compartir la pilota. Això és molt positiu i ens dona energia i ànims per continuar endavant. Quan s’obtenen resultats és més fàcil seguir lluitant i creure en la nostra feina». D’altra banda, Tyson Pérez va indicar que la victòria contra Mònaco els permet guanyar confiança.

Els d’Ibon Navarro encara tenen pendent guanyar fora de casa aquesta temporada i, encara que el repte sigui difícil, els del Principat ho tenen tot a favor. Només cal veure la previsió meteorològica i recordar la superstició de Moussa Diagne «si neva, guanyem» que tan bé els fa funcionar el curs passat. Per si no n’hi ha prou, el senegalès seguirà aportant la seva explosivitat a la pista, on ja ha demostrat que aquesta temporada ha tornat a Andorra per destacar i assumir amb èxit el paper protagonista que el tècnic basc li va reservar.

Demà s’enfrontaran a un equip que està molt proper a la taula i que, a excepció de la jornada passada, no havia perdut cap duel davant de la seva afició i que, per descomptat, tindrà ganes de tornar a regalar-los una victòria. D’altra banda, si es tenen en compte els precedents s’observa que els andorrans només han aconseguit una victòria en les vuit ocasions que ha visitat el WiZink Center. Així doncs, la qualitat de ser forts a casa per part dels de Madrid no és exclusiva d’aquesta temporada. 

Com a dada especial de la jornada, cal valorar que Diagne està a set taps d’entrar en el Top 3 de màxims taponadors històrics del club.
Pel que fa al comunicat mèdic de la jornada, els únics que tindran baixes en la seva plantilla seran els del Principat, que encara no podran comptar amb els serveis de David Jelinek, que encara es recupera de la fractura a les costelles. Tota la plantilla sencera del Movistar Estudiantes estarà a disposició del tècnic serbi, Aleksandar Dzikic.

Moussa Diagne és el cinquè jugador amb millor valoració de la Lliga Endesa

El pivot senegalès del MoraBanc Andorra, Moussa Diagne, és l’únic jugador del club que figura entre els líders estadístics de la Lliga Endesa. Diagne és el cinquè jugador que té una mitjana de valoració més alta, amb 18,1 punts. Com a líder indiscutible del rànquing hi ha el blaugrana Nikola Mirotic amb una mitjana de 27,3 punts; seguit de Giorgi Shermadini del Gran Canària, amb 22,9; en el darrer graó del podi i també del Barça hi apareix Brandon Davies (19,4) i el quart lloc l’ocupa Klemen Prepelic (18,9), del Club Joventut Badalona.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT