PUBLICITAT

Andorra la Vella

Acaba un curs ple de canvis però amb bones sensacions

La federació posa la mirada en el pròxim curs que estarà marcat pels Mundials

Per Anna Ribas

Instants previs a la roda de premsa de balanç de la temporada.
Instants previs a la roda de premsa de balanç de la temporada. | MARICEL BLANCH

Canvis. Això és el que ha marcat aquesta temporada de curses de muntanya. Després dels espectaculars resultats del curs passat, ahir va arribar el moment de fer balanç de l’actual. En aquest sentit, Josep Lluch, vicepresident de la Federació Andorrana de Muntanyisme, va iniciar la seva intervenció comentant que ha estat una temporada plena de canvis i que no pot comparar-se amb la temporada que els germans Casal i Ferran Texidor van realitzar l’any 2018. La federació va apostar, al mes d’abril, per crear un equip més ampli i una base sòlida de corredors per al futur d’aquest esport. Lluch va afegir que el balanç final és positiu, on les sensacions en totes les curses han estat molt vàlides i s’ha demostrat que les noves incorporacions a l’equip nacional han estat bones.

Per la seva part, el seleccionador nacional, Fabrizio Gravina, va destacar que ha estat una temporada diferent perquè han sofert dos canvis a tenir en compte. En primer lloc, les modificacions realitzades enguany en la puntuació del campionat internacional (Migu Run Skyrunner World Series) que han provocat que els corredors més internacionals com són els germans Casal, no puguin lluitar per les primeres posicions en les classificacions generals. En segon lloc, Gravina va afegir que l’equip ha experimentat diferents canvis respecte a l’any passat però, va remarcar que aquest factor els ha ajudat a consolidar els mètodes de treball aplicats. El seleccionador va fer un repàs de totes les curses on la FAM va participar i tot seguit, va presentar els millors resultats dels membres de l’equip comentant els objectius aconseguits en les cites internacionals. Per finalitzar, va destacar el paper dels joves corredors com és el cas d’Arnau Soldevila i d’Oriol Olm.

Pel que fa als dos corredors estrella, els germans Casal, ambdós van fer una bona valoració del curs. Marc va destacar que s’ha pogut mantenir en els percentatges del curs anterior tot i arrencar la temporada amb mal peu. Òscar es va mostrar orgullós d’haver aguantat físicament els set mesos de competició malgrat la lesió de l’agost.

Avui l’equip realitzarà el primer test amb marcatge de temps per preparar la pròxima temporada, on el principal objectiu seran els Campionats Mundials del juliol.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT