L'FC Andorra segueix sumant d'un en un en un duel d'infart contra el Sabadell

Per Anna Ribas

Ernest Forgas s'avança a la defensa arlequinada.
Ernest Forgas s'avança a la defensa arlequinada. | @fcandorra

L'ambient al Prada de Moles ja era fred abans de començar el partit però, després de l'arrencada del Sabadell en el duel contra l'FC Andorra, el públic s'ha quedat glaçat. Els tricolor començaven amb mal peu el matx i al minut 6 ja anaven dos gols per sota a l'electrònic. De seguida quedava enrere la fama de ser l'equip que menys gols havia encaixat i el de ser el que menys minuts havia estat per sota en el marcador. I és que, la primera ocasió dels arlequinats arribava al minut 3, però Nico Ratti treia molt bé la cama i evitava que els visitants encetessin el marcador. Fet que no ha pogut evitar un minut més tard després d'un córner que ha pentinat Aleix Coch. La pilota arribava a Néstor Querol que, sol com estava, era capaç d'enviar-la sense dificultats al final de la xarxa.

Un cop dur per a l'Andorra que, abans que es pogués recuperar de l'impacte, en rebia un altre. Josu robava la pilota en una acció polèmica, ja que l'àrbitre no ha xiulat falta quan Gaffoor s'ha quedat estès a terra, feia la centrada i era Edgar Hernandez qui la rebia i sumava el segon gol a l'electrònic amb un cop de cap. Minut 6. 0-2. Però, lluny de desmotivar-se i llençar la tovallola, els de Gabri Garcia han reaccionat amb força i seny, han anat recuperant la possessió i començaven a generar perill.

La resposta

Al minut 13, Martí Riverola cedia la pilota a Ernest Forgas a prop de l'àrea i el davanter es quedava sol en un u contra u amb el porter rival però el xut impactava directament contra Juan Mackay. Dos minuts més tard Forgas tornava a carregar, s'escapava per la banda a gran velocitat i li cedia a Víctor Casadesús, però el mallorquí no trobava porteria. Tot i això, el primer gol tricolor no s'ha fet esperar gaire perquè en aquest mateix servei de porteria, Mackay cometia un error i tocava dues vegades la pilota. El col·legiat xiulava la falta i l'Andorra podia xutar des del punt de penal, ara bé, amb gairebé tots els jugadors del Sabadell fent de barrera a la línia de gol. Però semblava que el destí tingués escrit que al minut 16 tocava girar la truita i començar a retallar distàncies, i el xut de Rubén Bover superava els jugadors arlequinats i es convertia en l'1-2.

El gol donava encara més forces al conjunt del Principat i Musa ho intentava amb ganes. Al minut 19, Sidibé s'escapava per la banda i s'aproximava a l'àrea, on no es va entendre bé amb Forgas. Cinc minuts més tard, el de Mali provava un xut amb poc angle i Mackay aconseguia aturar-la. Semblava que els andorrans se'n sortien després d'una mala arrencada però encara haurien de superar un altre obstacle: l'expulsió de Víctor Casadesús.

Amb un menys

El de ses illes havia vist una targeta 10 minuts abans quan al 28 l'àrbitre va penalitzar-lo per cometre una falta en la lluita d'una pilota aèria. L'àrbitre treia la segona groga per a Casadesús en una decisió que el mateix Gabri Garcia va qualificar d'"injusta" després del partit. Els tricolor es quedaven amb un jugador menys i encara faltava una hora de partit.

El partit continuava en un estira-i-arronsa. Al 35 el xut d'Aaron Rey anava fora de ben poc i al 38 Bover treia una falta que s'escapava de ben poc per damunt del travesser. Abans d'arribar a la mitja part, els d'Antonio Hidalgo van continuar fent pressió dins de l'àrea mentre que els locals tenien dificultats per treure la pilota de la zona de perill.

La tornada del vestidor

A la represa, l'Andorra ha aconseguit recuperar el control de la situació tot i la inferioritat numèrica i ha anat guanyant protagonisme mentre que el Sabadell es quedava en un segon pla. Les dues ocasions més clares dels arlequinats les proporcionava Rubio. La primera era al 52, quan enviava la pilota per damunt del travesser. La segona ha fet més por perquè un error en la sortida dels tricolors feia que la passada de Gaffoor esdevingués una gran assistència i, per sort, la pilota acabava al pal i els andorrans seguien amb opcions.

En els últims minuts, els del Principat arriscaven més i Gabri prenia la decisió de treure a Gaffoor per deixar pas a Aimery Pinga. Musa tornava a intentar-ho però el xut marxava desviat. Al 85, arribava el miracle. Pinga queia dins de l'àrea, el Sabadell recuperava la pilota però Riverola se la robava per cedir-la a Bover, que decidia penjar-la al segon pal on Forgas esperava per rematar-la amb el cap. 2-2. Forgas establia el marcador definitiu tot i que a l'afegit els tricolor han tornat a tenir una gran ocasió. Pinga es desfés de la defensa per cedir-li la pilota a Musa, que provava la centrada on no ha arribat ningú i un defensor arlequinat ha pogut enviar fora de la zona de perill la pilota. En definitiva, empat, un punt més i regust agredolç tot i la bona reacció als dos gols ràpids.