PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El MoraBanc buscarà la victòria a Ulm per assegurar-se el Top 16

En plena segona volta de la fase regular, el conjunt del Principat té moltes opcions per passar de ronda

Per Anna Ribas

Tyson Pérez captura un rebot durant el partit de diumenge.
Tyson Pérez captura un rebot durant el partit de diumenge. | ACB Photo / E. Candel

En plena  segona volta de la fase regular de l’EuroCup, cada partit esdevé crucial. El MoraBanc Andorra de moment es troba ben situat en la tercera posició de la taula però el bàsquet és imprevisible. A més, avui  a les 19.30 hores s’enfronten a un equip que està necessitat de victòries: el Ratiopharm Ulm. Els alemanys afronten el duel amb ganes de revenja després de perdre al Poliesportiu d’Andorra per 97-78 en la segona jornada de la competició. Tot i això, els d’Ibon Navarro es troben en un moment dolç i sembla que han trobat la fórmula de la victòria, una equació que els ha permès vèncer el Mònaco a casa i el Movistar Estudiantes a domicili. 

Colom: «Formen un bon equip i estan jugant bé. Serà un partit dur però ens trobem en el millor moment per afrontar-lo»

Els del Principat compten amb aquesta motivació afegida de cara al duel d’avui. De fet, Paco Vázquez, entrenador adjunt, va indicar que «hem guanyat els dos últims partits i això és molt important. L’equip té la confiança de saber com hem defensat els últims dos partits i això és molt important». No obstant això, són conscients que el repte d’aquest vespre no és senzill: «Esperem un duel complicat. Ells juguen a casa i estem segurs que volen aconseguir una victòria a casa després de perdre alguns partits. A més, són un conjunt que ha fet bons partits contra partits importants com la Virtus o l’Alba de Berlín. Ara hem de demostrar que nosaltres volem passar de ronda i aconseguir aquesta victòria», expressava el tècnic.

Així mateix, el capità Guille Colom va expressar que «estem segurs que serà un partit dur, formen un bon equip i últimament estan jugant bé. A més, juguen a casa i ja sabem, de la temporada passada, que serà dur competir allà. Tots els equips són més sòlids a casa. Han fet uns grans partits a l’EuroCup últimament i crec que tenen un bon equip. A Andorra vam fer una bona feina nosaltres però està clar que serà difícil guanyar, s’estan jugant molt perquè s’està acabant la fase i han de guanyar sí o sí. Crec que serà un partit complicat però, alhora, considero que l’equip es troba en un bon moment per afrontar el repte». Colom també va afegir que «tenim clar el que hem de fer per guanyar i, com que ara està sortint, crec que l’equip encara creurà més amb el que està fent i que serà més fàcil seguir amb la línia».

La clau de l’èxit

I per guanyar cal ser sòlids en defensa, així ho han demostrat. En aquest sentit Vázquez va apuntar que «estem intentant inculcar-ho als jugadors perquè sabem que de vegades els costa assumir-ho. Crec que l’equip ja té ben present que cada vegada que fem una bona feina a la defensa, els partits van bé. I la victòria de la setmana passada a contra el Mònaco i la de diumenge contra el Movistar Estudiantes en són un clar exemple». 

Vázquez: «Hem de demostrar que volem passar de ronda i aconseguir aquesta victòria. Si defensem bé, el partit anirà bé»

Segons Colom això es deu al fet  que són «un equip que ha adquirit aquest perfil, un conjunt molt físic i agressiu. No som un equip gran dels que pot anar molt tranquil durant tot el partit i que després s’esforça cinc minuts i ja guanya. Nosaltres hem de lluitar els 40 minuts i les coses bones surten d’estar bé al darrere. Quan defensem més, correm més i ataquem millor. Tenim jugador que necessiten córrer, defensar, agafar rebots, ser agressius i jugar sense por. Crec que ho estem fent aquests últims partits. Guanyar fora de casa a l’ACB és molt difícil i la victòria és un motiu perquè la gent confiï en el que estem fent».

En aquesta línia, Vázquez va valorar que un dels trets importants és la identitat de l’equip. És per això que va considerar que «Mantenir la regularitat i la identitat és el més important. Està clar que, amb vuit jugadors nous, es complica la tasca que ells puguin impregnar-se d’aquesta identitat en dos mesos només. S’ha d’anar a poc a poc, fins que l’equip agafi la dinàmica que volem, i crec que ho estem aconseguint. Esperem que aquesta identitat es mantingui durant tota la temporada».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT