Victòria amb l’ai al cor

El MoraBanc Andorra venç el Ratiopharm Ulm tot i un tercer quart d’infart on la defensa ha estat fluixa

Per Anna Ribas

Clevin Hannah protegeix la pilota durant una jugada del partit contra el Ratiopharm Ulm, ahir. | Harry Langer-Ratiopharm Ulm

D’infart. Així ha estat el partit de la setena jornada de l’EuroCup contra el Ratiopharm Ulm. El MoraBanc Andorra havia arribat a estar 22 punts per sobre del marcador i quan estaven a la meitat del tercer quart els locals s'han avançat en l'electrònic després d’uns minuts de desconnexió per part dels del Principat que haurien pogut sentenciar-los. Tot i això, els d’Ibon Navarro han tret caràcter i s'han recuperat del cop per acabar guanyant amb solvència (87-99).

El MoraBanc ha protagonitzat una bona arrencada de partit i en la jugada inicial Todorovic ja ha tret una falta als locals. Només un dels tirs lliures anava a dins però de seguida apareixia Massenat i anotava un triple. L’Ulm despertava i en pocs segons igualava el marcador. 4-4. Els alemanys cometien la quarta falta del quart quan encara faltaven vuit minuts perquè s’acabés el primer temps, unes faltes que serien decisives al final del partit. De sobte, Todorovic, que ha estat pletòric, trencava l’empat i, tot seguit, sumava un triple. Hannah s’afegia a la festa amb un tir de dos i un altre de tres. La diferència entre els dos equips ja era de 10 punts i, per acabar de desmoralitzar el rival, apareixien Massenat i Senglin amb dos tirs més des de la línia de 6,75 metres. 6-20. 14 punts per sobre. Però l’Ulm volia seguir lluitant i registrava un parcial de 5-0. La resposta andorrana va ser ràpida i efectiva: Massenat anotava un triple i Walker un 2+1.

Arrencava el segon temps amb el 17-30 al marcador i en dos minuts s’ampliava la distància a 19-38. Els del Principat havien imposat les seves normes del joc tot i ser els visitants: el partit es jugaria des de la línia de 3. Massenat i Walker ho ratificaven i ja eren tres els jugadors del MoraBanc que estaven per sobre dels 10 punts. Amb Senglin, Hannah i dos tirs lliures de Llovet ja eren 22 punts els que separaven els dos equips en l’electrònic. Els d’Ibon Navarro exhibien la seva millor versió a Alemanya. Però tot el que puja, baixa. Els locals no volien posar les coses fàcils, i ho demostraven amb un parcial de 9-0 que obligava Ibon Navarro a aturar el joc. Els tricolor havien desconnectat i, conscient que això acostuma a passar factura, Walker, molt inspirat, anotava un triple abans de marxar cap als vestidors. 39-54.

A la represa, el MoraBanc va seguir amb una bona dinàmica durant els primers minuts. Hannah seguia espectacular i anava sumant punts mentre que Walker va fer una esmaixada de les que seran recordades. Però es girava la truita a Ulm.

Comença el malson

Tyson Pérez posava malament el peu en la recepció d’un salt i es torçava el turmell. El jugador abandonava el terreny de joc i el MoraBanc que s’havia vist fins aleshores desapareixia. Els locals recuperaven l’energia. Un parcial de 8-0 desesperava Ibon Navarro, que es queixava de la mala feina defensiva de l’equip que permetia que els alemanys ataquessin amb transicions ràpides. Quan semblava que els andorrans recuperaven el ritme de joc, dos triples rivals feien que es baixés la barrera psicològica dels 10 punts. I això els donava l’energia per seguir atacant de valent, cada vegada estaven més a prop a marcador i els aficionats dels del Principat estaven amb l’ai al cor. Abans d’acabar el tercer quart l’electrònic assenyalava el 73-74. Els locals havien fet un molt bon temps amb un parcial de 34-20, i les xifres no feien més que evidenciar la mala feina defensiva que estaven fent els dels Pirineus que, combinada amb el seu encert va esdevenir un cop dur. Es trobava a faltar Diagne tant en defensa com en atac, però el senegalès no va poder jugar per molèsties a la cama.

Començava el compte enrere dels últims 10 minuts de partit, i la cosa empitjorava. L’Ulm s’avançava al marcador per primera vegada en tot el partit, però tornava Tyson Pérez a la pista i, com un amulet, va fer canviar la sort dels andorrans.

Recuperen el control

Un 2+1 de Musli feia que els d’Ibon Navarro tornessin a avançar-se en el marcador mentre que Hannah i Llovet col·lapsaven la defensa. Els locals es tornaven a atansar amb un triple. 79-80. Arribava Tyson, que volia demostrar de què era capaç, i després d’una grandíssima recuperació feia una esmaixada de les seves. Els del Principat havien aprofitat molt bé aquestes oportunitats durant la primera part del partit i ara tornaven a fer els deures. També ho feien quant a la tasca defensiva i els locals acumulaven dues possessions buides seguides. Tyson hi tornava amb una esmaixada i Hannah s’hi sumava amb un triple. 79-90. Els del Principat havien protagonitzat un parcial de 0-7 i només quedaven tres minuts i mig de partit. Jaka Lakovic es veia obligat a aturar el joc. Però ja no hi havia res a fer. El MoraBanc era el mereixedor de la victòria. 87-99, i cada vegada més a prop del Top 16.

El vestidor

Ibon Navarro: «El tercer quart hem perdut el control»

Crec que hem perdut el control del partit al tercer quart, no només per culpa nostra sinó per mèrits d’ells. Considero que han estat molt encertats en aquest període, amb un molt bon percentatge de tir de tres. Penso que el pitjor d’aquest tercer temps ha estat el nostre balanç defensiu, això els ha donat la possibilitat de tenir tirs oberts. Tenen molt bons tiradors i Briscoe ha fet un pa endavant per ajudar el seu equip des del perímetre. Però ens hem de quedar amb la reacció de l’equip a l’últim quart. Hem mantingut el cap fred i hem controlat el balanç i el rebot defensiu. Hem controlat els factors que ens permeten competir sempre, amb això hem pogut recuperar el control del partit.