PUBLICITAT

Encamp

L’FC Andorra torna a disputar un partit a la Copa del Rei després de 24 anys

Els de Gabri Garcia s’enfronten a l’Andratx, un equip de Tercera, que consideren que donarà guerra

Per Anna Ribas

La Copa del Rei torna a Andorra, i ho fa després que l’FC Andorra es proclamés campiona absoluta de Primera Catalana l’any passat. L’evolució del club des que Gerard Piqué, president i fundador de Kosmos Holding Group, es va fer amb ell sembla no tenir aturador. Ja queden enrere els partits jugats a Primera Catalana i l’equip és tota una entitat a Segona B. De fet, aquest és un dels problemes que envolten la competició que es disputarà avui a les 19.00 hores al Prada de Moles. En teoria, en la primera ronda només hi poden jugar equips de Tercera Divisió, per això el rival d’aquest vespre, l’Andratx, va intentar impugnar l’eliminatòria, però la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va desestimar la reclamació.

Garcia: «Seria un error pensar que serà un partit fàcil, els dos equips ens estem jugant poder estar una fase més en aquesta competició»

Així doncs, l’Andorra jugarà avui la primera eliminatòria de la Copa del Rei contra l’Andratx. I ho fa després de 24 anys, ja que l’últim partit que va disputar en aquesta competició va ser el 20 de desembre del 1995 contra el Celta de Vigo. Els andorrans van quedar eliminats en la tercera ronda de competició per 2-0. És per això que els tricolor sortiran avui al camp amb molta motivació, no només pel que suposa disputar un duel d’aquestes característiques, sinó perquè, en cas de guanyar, podrien jugar contra un equip de Primera. És per això que el tècnic Gabri Garcia va comentar que «és un partit que agafem amb moltes ganes i molta il·lusió pel que representa i per la competició que tenim per endavant. Estem molt contents de tenir un partit d’aquestes característiques a Andorra».

Sobre el fet que l’Andratx jugui en una categoria inferior, l’entrenador va expressar que «seria un error pensar que serà un partit fàcil. És un equip de futbol, que està jugant a Tercera Divisió, que porta sis partits guanyant i que està sisè a la classificació en una línia molt bona. Crec que és un partit que serà molt complicat perquè els dos ens juguem poder estar en una fase més d’aquesta competició. Ens ho estem prenent molt seriosament, que és el que toca, i no mirem la categoria ni la divisió en la qual juga el rival sinó la dificultat que segur que ens posarà. Hem de deixar de banda tot això i mirar-los com un rival d’igual entitat».

Quant a les característiques del rival va apuntar que «és un equip molt potent físicament, amb un sistema de 4-4-2 o 4-4-1-1 normalment. Tenen gent molt alta darrere i són perillosos en pilota aturada. A més, hem vist que és un equip que defensa bé i que lluita molt. Físicament són molt interessants. Tenen uns puntes a banda ràpids i un 9 molt alt amb molt de cos que pot jugar el joc directe». Però el duel es juga a casa i el Prada de Moles ha esdevingut el fortí de Segona B. En aquest sentit va assegurar que «crec que això ja és un factor que, a priori, és positiu però al final al camp som 11 contra 11 però evidentment nosaltres tenim les dimensions del camp, i el no haver perdut encara aquí crec que ens dona aquest plus de poder estar una mica per davant. Però estic segur que serà un partit molt difícil perquè venen a passar de fase i a estar al bombo final d’equips, com nosaltres».

Garcia: «Tenim les dimensions del camp i el no haver perdut encara a casa ens dona un plus, però estic segur que serà un partit molt difícil»

Els dos conjunts tenen aquest objectiu en ment però alhora no deixen de banda la lliga. És per això que Garcia va confessar que estan valorant la possibilitat de donar minuts a alguns dels jugadors menys habituals en el terreny de joc: «Intentarem fer una barreja i veure què ens interessa més a nosaltres, que ara mateix és aquest partit però el duel de diumenge també és important, i més en la situació que estem: a la part de dalt de la classificació i amb ganes de seguir-hi. Però sabem que contra l’Andratx anem a eliminatòria única i qualsevol errada ens pot deixar fora. Valorarem els jugadors que tindrem disponibles i el desgast que acumulen alguns. Hi haurà jugadors que tindran minuts però hem d’acabar de valorar-ho». Cal tenir en compte que els tricolor no podran comptar amb Moha Keita ni Rai Marchan.

El club tricolor anima l’afició a anar al camp per la Copa

33 La Copa del Rei torna a Andorra després de 24 anys sense que l’FC Andorra hi disputés un partit, i el club tricolor és conscient de la importància de la fita. És per això que l’ens demana a l’afició que es mobilitzi tot i que el partit sigui a les 19.00 hores i explica que van triar aquest horari perquè els infants ja han sortit de les escoles i poden anar al partit acompanyats de la família perquè l’horari d’oficina ho permet. A més, han repartit entrades a MoraBanc i al Comú d’Encamp per a convidar els seus treballadors. D’altra banda, l’entitat bancària ha organitzat un sorteig d’entrades perquè ningú es perdi el duel. El preu de l’entrada sense carnet de soci serà de 15 euros.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT