PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

El Govern decideix no donar la subvenció a l’FC Andorra per la base

Ruiz assegura que la partida econòmica està destinada als Jocs dels Petits Estats i que «no seria oportú»

Per Joan Josep Blasco, Miquel López-Egea

L’equip juvenil de l’FC Andorra juga un partit al Prada de Moles contra l’ENFAF.
L’equip juvenil de l’FC Andorra juga un partit al Prada de Moles contra l’ENFAF. | FAF

Tot i que el Govern havia reservat una partida econòmica per l’FC Andorra si aquest muntava una base, finalment l’executiu ha decidit no concedir-la i, en canvi, donar-la a les federacions que han demanat ajuda al Ministeri de Cultura i Esports de cara als Jocs dels Petits Estats que se celebraran a Andorra l’any 2021.

En el seu moment, l’exsecretari d’estat d’Esports, Jordi Beal va comentar que «si el club crea una base, tindrà l’opció a demanar una subvenció puntual, i en funció d’això, entraríem a valorar quina partida exacta s’hi destinarà». «Quan el projecte tiri endavant, tindrà crèdit si és necessari, ja que hi ha una partida reservada pels projectes que no estan 100% definits», manifestava en el seu moment. Per tant, l’executiu havia guardat uns 145.000 euros.

L’exsecretari d’estat, Jordi Beal, va preveure una partida en el cas de crear un nou projecte de base

En aquest sentit, tal com va explicar el secretari d’estat d’Esports, Justo Ruiz, «ara no tenim capacitat suficient» per donar aquesta subvenció al club i va assegurar que «no trobem oportú destinar-la a l’FC Andorra». «Hem parlat amb ells i ho entenen, hem passat de tenir un FC Andorra que estava a mitja taula a Primera Catalana a que ara estigui a Segona B, demostrant una solvència econòmica important», reiterava i remarcava que la partida està dirigida als Jocs dels Petits Estats perquè «hi ha federacions que ens han demanat ajuda i alguna entitat no en va rebre aquest 2019».

Així mateix, Ruiz va subratllar en aquest context que «l’objecte de l’aprovació de la Llei de l’Esport era perquè l’entitat es pogués transformar en una societat anònima, amb capital nacional o estranger, i sortir de la situació en la qual es trobava» i que, per tant «no és lògic ara aportar una subvenció quan se’ls ha obert la porta per tenir aquesta solvència econòmica».

Bona entesa/ Així mateix, Ruiz va remarcar que des del Govern «tenim molt bona entesa amb l’FC Andorra». Cal recordar que l’Executiu es va reunir amb el propietari de Kosmos, Gerard Piqué, i que la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, té línia directa amb el central blaugrana, sobretot per tractar la qüestió de les infraestructures futbolístiques del país. Per tant, va puntualitzar que des del club tricolor «han entès perfectament la situació en la qual ens trobem, demostrant una gran maduresa» i va afegir que «els ajudarem en tot el que puguem en el desenvolupament del seu projecte».

Una empresa solvent/ De cara a una possible ajuda de cara el 2020, Ruiz va comentar que «ho tornarem a analitzar» i va indicar que «davant un projecte tan ambiciós com el seu, no podem estar al marge, perquè l’FC Andorra pot lluitar per ser a la Segona Divisió espanyola». «Això tindria un gran impacte per al país, estic segur que l’equip al final de temporada estarà en disposició per jugar per pujar a Segona Divisió», afirmava. També va recordar que «el club desenvolupa un projecte que pot portar la imatge d’Andorra al nivell més alt de l’esport, donant una gran visibilitat al país».

Així, respecte a una ajuda específica per al projecte de la base, va repetir que «no tanquem cap porta» però que «té el suport d’una empresa solvent». «En l’àmbit de base ha passat de tenir un equip suportat per la Federació Andorrana de Futbol a formar una estructura petita que es va consolidant», sentenciava Ruiz. 

El pressupost preveu 0,6 milions per als Jocs

El ministre de Finances i portaveu, Eric Jover, va donar a conèixer ahir en la presentació del Projecte de Pressupost de l’any vinent que hi ha una previsió de 0,6 milions d’euros per als Jocs dels Petits Estats que se celebraran a Andorra l’any 2021 i per a la promoció d’entitats esportives per preparar-se per a l’esdeveniment.

Aquest apartat representarà el 9% del total de les transferències corrents que farà el Govern en la previsió dels pressupostos de l’any que ve.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT