PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

En Comú per Ordino utilitza l’aval de la bona entesa amb el Govern

Mortés assegura que la relació serveix per concretar projectes

Per Joan Josep Blasco

Presentació de la candidatura d’En Comú per Ordino.
Presentació de la candidatura d’En Comú per Ordino. | Demòcrates

Una aliança amb quatre formacions és la que presenta En comú per Ordino, amb Josep Àngel Mortés encapçalant-la amb la intenció de continuar quatre anys més dirigint la corporació. La coalició està composta per ACO, Demòcrates, Liberals i SDP, i precisament la integració taronja, com en la legislatura que ara finalitza, és la garantia que emplacen per donar continuïtat a projectes de la mà del Govern.

ACO porta el rumb del comú des de fa 12 anys, en una iniciativa a la qual s’hi ha anat sumant partits. «Vam entrar en una situació molt complexa», indicava Mortés, i actualment «l’hem aconseguit revertir» a través de «la incorporació de persones que volien treballar en un projecte polític comú per la parròquia». Liberals i SDP són els dos partits que s’integren en aquestes eleccions comunals. «L’elector ha entès perfectament aquest pacte, que és anar a sumar pel bé de la parròquia. Estan molt bé els color polítics i els partits, però el més important són les persones. En un comú hi ha una feina molt important de proximitat, ens coneixem tots». L’acord amb els liberals és una conseqüència de «la bona entesa que hi ha hagut al Comú d’Ordino», desembocant en l’entrada dels blaus, que es trobaven a l’oposició, entre elles Eva Choy, que ocupa el número dos de la llista. «El fet de venir de quatre anys en els quals hi ha hagut una bona entesa i un diàleg malgrat que estiguéssim en la posició de minoria, ens ha portat al fet de poder fer aquesta candidatura conjunta, que farà sumar esforços i idees i seguir amb aquesta continuïtat amb més força», assenyalava la candidata a cònsol menor.

Un dels elements que empra En comú per Odino per guanyar els comicis és la relació que existeix entre la corporació i la parròquia. «El fet que el Govern sigui del mateix color polític que el nostre i s’hagi incorporat el partit liberal», permet «donar una garantia als electors» i «faciliti molt totes aquestes tasques i projectes que hem engegat amb ells i que hem de continuar». Entre les iniciatives que s’han engegat es troben l’eixamplament de la CG-3, l’ampliació del camí Ral i la construcció de l’aparcament de la Cortinada. En la pròxima legislatura l’objectiu és seguir amb l’ampliació de la carretera a la parròquia i Casa Rossell, «un dels temes pendents per dinamitzar el nucli del poble d’Ordino. És un projecte de país». Mortés està segur que «aquesta bona sintonia que hi ha amb el Govern fa que sigui molt més fàcil arribar a concloure aquests projectes».

Entrada d’SDP

La formació progressista se suma al projecte en aquestes eleccions amb la intenció d’incidir directament «en la part social i cultural del programa. Podem fer una bona feina», exposava la número vuit de la llista i component de Progressistes-SDP, Cristina Montolio, remarcant que «un comú és molt proper a la gent del poble, hem d’escoltar el que necessiten, fer el màxim per arribar a tots i que estiguin contents de la feina que podem desenvolupar». Aquesta entesa també la defensa Jaume Bartumeu, president d’SDP, ja que «els acords per gestionar millor els comuns quan la ciutadania el que ens està demanant són solucions als seus problemes de cada dia des de voravies fins a qüestions més socials i també d’urbanisme i higiene, no té res a veure directament amb la nostra posició política en l’àmbit nacional». Per a Bartumeu, «aquells que volen des del sectarisme polític treure lectures d’aquesta qüestió van errats».

PUBLICITAT
PUBLICITAT