PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

L’Andorra Skimo planteja ampliar-se a tres dies el 2021

L’organització espera arribar al miler de participants en l’edició de l’any vinent

Per Anna Ribas

L’edició anterior de l’Skimo 6 durant la travessa.
L’edició anterior de l’Skimo 6 durant la travessa. | Andorra Skimo

Arriba la cinquena edició de la cursa d’esquí de muntanya més internacional d’Andorra: l’Sportiva Andorra Skimo. Enguany la prova es disputarà el 22 i 23 de febrer i l’organització s’ha establert l’objectiu d’arribar als 1.000 participants, 100 més que l’any passat. La cursa ha anat creixent progressivament i les expectatives és que el 2021 pugui oferir una etapa més. De fet, Gerard Riart, organitzador de l’esdeveniment, va comentar que «l’objectiu final és fer la volta a Andorra en tres dies. La intenció és poder presentar aquest format el 2021, estem treballant en això, i voldrem ampliar corredors».

Aquest any, com a novetat oferiran un pla d’entrenament personalitzat per part d’Adrià Barceló. El programa comptarà amb 10 setmanes d’entrenament i tindrà un cost de 50 euros. Així mateix estarà disponible un pack d’inscripció on s’inclourà l’Hotel Cèrvol, que oferirà serveis específics per als corredors. «Tenim una sèrie d’hotels col·laboradors però en el cas del Cèrvol, ens han deixat 100 habitacions i els hi posem la parada de bus i l’esmorzar a les cinc del matí. És un servei que dona un plus als corredors de fora», valorava Riart.

Els recorreguts

Aquesta temporada l’edició presentarà els mateixos traçats que l’any passat. Dissabte sortiran els corredors de l’Skimo 6 des de Naturlàndia i arribaran a Grau Roig després de completar un recorregut de 30 quilòmetres i 2.000 metres de desnivell; l’Skimo 10 també disputarà la primera etapa el dissabte però finalitzarà la competició diumenge després de 70 km i 5.000 metres de desnivell. El dia 23 també es correrà l’Skimo 4, que sortirà de Grau Roig i arribarà a Arcalís, amb un recorregut de 40 km i 3.000 metres de desnivell. D’altra banda, els més menuts podran competir a l’Skimo 2, per a cadets i júniors, amb 14 km de recorregut des del pàrquing de Sorteny fins a Ordino-Arcalís.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT