PUBLICITAT

Ordino

Ordino tindrà quatre semàfors més per controlar la velocitat

Els nous aparells s’instal·laran a la carretera CG3

Per Lara Ribas, Laura Cugat Ruiz

Semàfors a Andorra la Vella, en una imatge d'arxiu.
Semàfors a Andorra la Vella, en una imatge d'arxiu. | Tony Lara

La parròquia d’Ordino comptarà amb quatre nous semàfors de control de velocitat que s’instal·laran a la carretera CG3, tal com va recollir el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA) el passat dimecres 20 de novembre. Segons van informar fonts del comú EL PERIÒDIC, els nous aparells es col·locaran en diferents punts de la parròquia: a l’avinguda de les Moles (Ordino), a l’avinguda de l’Hortó (Sornàs), a l’avinguda de Sant Martí (la Cortinada) i a l’avinguda de Ferreres (Llorts). La decisió s’adhereix a altres instal·lacions de semàfors a la parròquia aquesta tardor amb l’objectiu de regular la velocitat dels vehicles, un dels principals objectius de Mobilitat arreu del Principat arran dels diferents accidents que han estat relacionats amb un accés de la velocitat permesa a la via. 

Segons va publicar aquest rotatiu a finals d’agost, Mobilitat ja tenia previst col·locar tres semàfors reductors de velocitat també a Ordino, amb la intenció que fossin operatius a les portes de la tardor. Aleshores, els veïns de l’avinguda de les Moles d’Ordino van demanar que es busqués alguna alternativa per tal de rebaixar la velocitat dels vehicles que circulaven en aquella zona. Per la seva banda, el Departament de Mobilitat va proposar l’opció d’instal·lar tres semàfors reductors de velocitat, que són els que es posen de color vermell si els cotxes sobrepassen el límit de velocitat permès a la via, a diferents punts del comú, una solució que ara es veuria ampliada amb la decisió de la setmana passada de col·locar nous semàfors també a aquesta parròquia.

El Govern volia instal·lar un semàfor a Llorts, un a la rotonda de Sornàs i un altre a l’entrada d’Ordino, tots ells en sentit sud. En aquell moment, el Govern no va concretar la inversió que suposarien els tres aparells, però sí que va afirmar que aquests entrarien en funcionament entre finals de setembre i principis del mes d’octubre. Aquesta mesura era una de les solucions que havia proposat el comitè parroquial de terceravia, que a principis d’agost va entregar una carta al comú reclamant una resposta respecte a les queixes que havien fet molts veïns de l’avinguda de les Moles d’Ordino.

A finals d’agost a Ordino es volien instal·lar tres semàfors per controlar la velocitat dels vehicles

Segons es va apuntar a finals d’estiu, una vegada que els aparells reguladors funcionessin, el proper pas seria deixar un període de temps per avaluar-ne els efectes. En el cas que no donessin resultat, la següent mesura seria plantejar l’opció de col·locar-hi un radar. Tot i això, en aquella zona la Policia puntualment ja fa controls de velocitat a través del sistema de radars. 

 

Els radars són una altra de les mesures que Mobilitat aplica per rebaixar la velocitat, com ara el que es va instal·lar a finals de setembre a l’avinguda Tarragona d’Andorra la Vella. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT