PUBLICITAT

Ordino

MovemOrdino aposta per la regeneració política i la cultura

La formació subratlla que la «coherència» destaca en el seu projecte

Per Joan Josep Blasco

Components de la candidatura de MovemOrdino.
Components de la candidatura de MovemOrdino. | J.J.B.

Amb l’objectiu de canviar les maneres de fer del comú, MovemOrdino es presenta a les eleccions. La formació de socialdemòcrates i independents vol mostrar un esperit de transformació per a l’interès de la parròquia, amb l’element cultural com a base del seu projecte comunal.

Sandra Tudó encapçala la candidatura. Després de quatre anys a l’oposició, confia aquest cop guanyar. Al costat té a Jean-Michel Armengol. La que va ser companya seva a la minoria els últims quatre anys, la liberal Eva Choy, aquest cop opta a ser cònsol menor amb a les files d’En comú per Ordino. Tudó defensa la postura pròpia, perquè «m’he mantingut coherent amb els meus principis des del primer dia que em vaig presentar i així ho he volgut continuar, però cadascú tria el que en aquell moment li és més convenient. No em sentiré incòmoda» per competir amb ella, assegurava Tudó, que participa en aquests comicis per «tirar endavant nous projectes», amb un equip que «ens hem unit per uns valors molt concrets, de regeneració política, optimisme, dinamisme, rigor i escoltar al poble».

El programa inclou iniciatives per ser un referent en l’àmbit «cultural, patrimonial, de tradicions, gastronomia, esport i natura. És el nostre ADN», a més de mantenir les portes obertes de la institució a la ciutadania: «Volem transparència a la casa comuna, per tant, que la gent participi i pugui donar la seva opinió en els projectes més transcendents de la parròquia perquè això actualment no s’està fent». Ordino, per les seves característiques, pot ser una «referència turística partint d’aquest punt cultural» que servirà per «dinamitzar la parròquia» des de la «transversalitat» dels diferents tipus de persones que conformen la llista. «Amb el nostre bagatge pensem que podem aportar altres maneres de tirar endavant projectes diferents i que estiguin al servei de tots els ciutadans», assenyalava. Per la seva part, Armengol remarcava que «tenim una preocupació de moure Ordino», barrejant «la tradició amb la innovació».

Mortés surt amb avantatge

La parròquia, tot i tenir un dels censos electorals menys voluminosos del país, compta amb quatre candidatures en aquests comicis. Per a Tudó, l’encapçalada per Josep Àngel Mortés compta amb certa avantatge, perquè «quan un cònsol surt té un major favoritisme, però la gent també pot valorar altres maneres de fer. Portem molts anys amb el mateix tipus de política i maneres de fer, per tant, estem per fer la regeneració política». És una travessa que esperen revertir. «Som una alternativa» a la corporació actual, amb persones que «volem treballar pel poble, amb gent que no està molt involucrada en el dia a dia de la política, però sí en la vida de la parròquia».

PUBLICITAT
PUBLICITAT