PUBLICITAT

Ordino

Dolsa presenta la garantia de gestionar el comú des d’Ordino

Remarca que X’Ordino no estarà supeditat a «altres formacions exteriors»

Per Joan Josep Blasco

Dolsa presenta la seva candidatura davant els mitjans de comunicació, ahir.
Dolsa presenta la seva candidatura davant els mitjans de comunicació, ahir. | Marc del Sol

La candidatura de X‘Ordino apareix en l’escena electoral per dirigir el comú des de la mateixa parròquia, sense tenir en compte les decisions que puguin prendre els partits de caràcter nacional. Enric Dolsa torna a la primera línia política aportant l’experiència pròpia i dels integrants del seu equip com a aval per dirigir la corporació. 

«Totes les persones que configuren la nostra candidatura són gent independent. No formen part de cap grup polític nacional i això vol dir, per tant, que governarem Ordino des d’Ordino. No ens farà falta escoltar criteris d’altres formacions exteriors», indicava Dolsa en la presentació de la seva llista , fent tota una declaració d’intencions. La presència de la seva candidatura en els comicis del 15 de desembre es produeix després de «quatre anys nefastos de gestió de la parròquia en què s’ha perdut no només econòmicament, sinó també en serveis. Aquesta parròquia era una de les millors a nivell de qualitat de vida i això s’ha perdut». Per tornar on estaven, «necessita un gran impuls de generació de recursos econòmics per poder tirar-ho endavant», com en els anys en el què Dolsa va ser cònsol major, període en el qual es van fer una «infraestructures que encara es gaudeixen». En la confecció del programa, «quan ho vam posar blanc sobre negre, vam reconvertir-la en la millor parròquia en qualitat de vida», amb «molta gent de la què hi viu avui que van deixar els seus llocs d’origen per pujar a Ordino perquè hi havia una gran qualitat de vida».

Coalicions contradictòries

En Comú per Ordino, amb l’actual cònsol Josep Àngel Mortés, es presenta a la reelecció en una aliança entre ACO, DA, L’A i SDP. «Degut a la seva mala gestió s’han donat compte que perdien les eleccions estrepitosament i aleshores han buscat coalicions», afirmava Dolsa. Aquest pacte el veu forçat, preguntant-se «com és que fa cinc mesos les diferències eren tan importants i avui en canvi són capaços d’anar junts». La bona entesa amb el Govern que remarcava Mortés per desenvolupar projectes la valora diferent el líder de X’Ordino, ja que «han estat incapaços de fer res. Perquè ens hauríem de creure avui que ho faran». 

Dolsa: «[ACO i DA] degut a la seva mala gestió s’han donat compte que perdien les eleccions estrepitosament i han buscat coalicions»

Per a Dolsa no és un sistema que hagi estat positiu per a la parròquia. A tall d’exemple va posar que si hagués estat al capdavant de la corporació, la llei de transferències comunals «avui no seria la que és», perquè «quan governen els equips nacionals de fora d’Ordino, Ordino té molt poc a dir i fa que hagi de deixar més plomes que els altres en segons quins aspectes com va passar amb la llei de transferències». Es van afegir «criteris i cap va a favor» de la parròquia. Pere Mas, número dos de la llista de X’Ordino, va exposar que la candidatura de Mortés «no és del color del Govern. Té tots els colors i la sopa de lletres».

Dimissió de Tudó

Respecte a la resta de rivals, Dolsa assenyalava que la líder de MovemOrdino, Sandra Tudó, havia d’haver deixat el càrrec a l’oposició de la corporació. «Si fos la persona que encapçala la llista ja hagués dimitit del comú el mateix dia que vaig presentar la candidatura», perquè «en aquests moments és la representant de l’oposició de la gent liberal d’Ordino». Fa quatre anys li va donar suport, igual que a Eva Coy que en aquesta ocasió acompanya a Mortés, pel que «em sento traït com a elector d’elles». En el cas de Tudó,  «no és tan fàcil passar d’una filosofia liberal a una socialdemòcrata», per tant i com el nom de la formació indica, «ho ha mogut en 24 hores».

L’altre rival en els comicis és terceravia, que es presenta per primer cop a les comunals i que compta amb «gent que no està acostumada a gestionar cap comú». Pel seu bagatge valora que «no és senzill», i «no hi ha persones amb suficient experiència» entre la candidatura encapçalada per Jordi Balsa.

PUBLICITAT
PUBLICITAT