PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

UL mostra certa prudència davant de dos nous rivals a les comunals

Cairat vol portar un model de fer nou a la parròquia mentre que Travesset posa en valor la credibilitat del partit

Per Lara Ribas

Unió Laurediana (UL) va elegir la cèntrica i ahir al migdia força animada plaça de la Germandat per donar el tret de sortida a la campanya electoral per als comicis comunals del proper 15 de desembre. Sortint com a clara favorita després d’una llarga trajectòria a la parròquia i d’haver perdut de vista el rival que va desbancar-la en les anteriors eleccions, el cap de llista d’UL, Josep Majoral, mostrava un somriure d’orella a orella mentre penjava el primer cartell de la jornada juntament amb la número 2 de la candidatura, Mireia Codina. «L’encarem amb molta força, molts ànims, moltes ganes de treballar i molt respecte per la resta de candidatures», va destacar Majoral envoltat del conjunt del seu equip comunal i també d’altres figures de pes dins de terceravia com el president de la mateixa formació, Josep Pintat. Sense perdre l’optimisme ni el somriure, el candidat a cònsol major per UL va pronosticar que la batalla pel comú serà «difícil i dura, però treballarem per aconseguir-ho».

En aquest sentit, va posar de relleu que «portem el millor equip, n’estic convençut, i som una candidatura amb molta experiència». Pel que fa a la proposta del partit, va subratllar que «presentem una bona opció, un projecte clar, concret, assolible totalment». I malgrat que al matí no va entrar en detalls, a la tarda UL va presentar el seu equip i programa amb més deteniment. «Volem una parròquia dinàmica que recuperi l’activitat econòmica que hi havia hagut i on els lauredians visquin bé», va declarar Majoral. Tot destacant que amb la presentació de la seva candidatura plantegen una oferta més als ciutadans i enriqueixen les eleccions, Pintat va apuntar que Sant Julià estarà molt animat durant aquests dies de campanya perquè hi ha «diversitat d’opcions i posicionaments».

«Això sempre és positiu», va manifestar sense aventurar-se a pronosticar quin en serà el desenllaç. «Les previsions ja s’aniran veient, de moment comencem i a veure com evolucionem; els ciutadans són els que hauran de valorar i escollir», va concloure el president de terceravia. En referència als seus rivals a les eleccions, Majoral simplement va demanar que «sigui una campanya neta» tot prometent que així seria per part seva. De fet, ahir ja va poder apreciar-se una relació cordial i una rivalitat sana entre candidats, ja que Majoral i el número 1 de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat, van encaixar les mans en creuar-se abans de la penjada de cartells, de la mateixa manera que va fer-ho amb el socialdemòcrata Joan Travesset abans de cedir-li el torn per a l’enganxada de cartells.

Competència

Tot i que Unió Laurediana ha fet d’oposició en el darrer mandat comunal, els seus rivals directes durant aquesta campanya no seran el fins ara cònsol major Josep Miquel Vila i el seu equip de Laurèdia en Comú. En aquesta ocasió, s’enfronta a la plataforma de recent creació Desperta Laurèdia i al PS, que concorre per primera vegada a les eleccions comunals de Sant Julià i ho fa sota la coalició Units pel Canvi. Desperta Laurèdia va desmarcarse d’UL i va començar la penjada de cartells per la plaça Laurèdia amb la presència del seguici de cotxes que desfilaven cap a la frontera però que a les 12.30 hores ja avançaven a pas lent en creuar per Sant Julià. Tot i irrompre a la política amb aquests comicis, Cairat va subratllar que «ho encarem amb moltíssimes ganes» i va posar de manifest cert neguit per començar a explicar les seves propostes a la gent.

Segons va exposar, «unes propostes que estan pensades per a tot el poble» des d’un equip que va definir com a «molt preparat i dinàmic», ja que més enllà dels candidats independents, la formació compta amb membres de demòcrates. Acompanyat de moltes cares noves i desconegudes, Cairat va incidir novament en la voluntat de proposar «un model de fer nou a la parròquia respecte al que hi ha hagut fins ara». Finalment, des d’Units pel Canvi, que van prendre el relleu a UL en la penjada de cartells a la plaça de la Germandat, van oferir una lectura positiva de la seva inexperiència a la parròquia. «Nosaltres tenim la credibilitat que mai hem governat a Sant Julià de Lòria i que, per tant, el que proposarem, com a mínim d’entrada, tota la població s’ho haurà de creure», va remarcar el candidat a cònsol major, Joan Travesset.

Envoltat de tot el seu equip i d’altres persones com el primer secretari del partit socialdemòcrata, Gerard Alís, el número 1 d’Units pel Canvi va posar èmfasi en dos dels eixos del seu programa: «El pal de paller de la nostra campanya seran les persones, però també volem transformar Sant Julià i els seus pobles en llocs verds, acurats, nets i que facilitin la mobilitat dels ciutadans, sense oblidar que som la porta d’entrada de milions de visitants». De tota manera, la candidatura va mostrarse optimista de cara a la campanya i, en referència a la seva competència, va valorar positivament el fet que s’impliquin tantes persones a la vida pública.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT