PUBLICITAT

Ordino

Dolsa i Mortés encaren els seus projectes per a la parròquia

X’Ordino vol millorar l’economia i els serveis i En Comú per Ordino presenta una línia continuista

Per Joan Josep Blasco

Els components de X’Ordino després de penjar el primer cartell al centre esportiu de la parròquia.
Els components de X’Ordino després de penjar el primer cartell al centre esportiu de la parròquia. | J.J.B.

Ordino afronta les comunals amb quatre alternatives. Els seus electors tenen un ventall d’opcions enfrontades, amb propostes ben diferenciades per obtenir la victòria en els comicis. L’experiència entre els components d’algunes candidatures es diferencia amb la saba nova que n’aporten altres.

Enric Dolsa es presenta de nou a unes eleccions comunals amb la intenció de tornar a ser el cònsol major. El seu retorn es produeix a conseqüència de la tasca realitzada pel comú a la darrera legislatura. «Aquests quatre anys han estat desastrosos, tant a nivell econòmic com de serveis, i venim a donar un impuls important a la parròquia d’Ordino», assenyalava Dolsa ahir després de penjar el primer cartell de la seva formació.

D’entre les diferents alternatives que es presenten en aquestes eleccions per fer-se càrrec de la corporació, «X’Ordino avui en dia és l’única candidatura que té projectes». L’aliança realitzada per conformar en Comú per Ordino la considera forçada, ja que «entre tants partits que són, encara s’han de posar d’acord per veure el programa que fan». Per la línia que presenten «tothom sap qui són els continuistes, i el desastre que han fet aquests quatre anys. A més a més han afegit altres forces polítiques que al mes d’abril-maig no hi havia manera que s’entenguessin entre ells i avui cal pensar que només s’han assegut amb l’única finalitat de guanyar».

Respecte a la candidata de MovemOrdino, Sandra Tudó, destacava el seu canvi de partit d’uns comicis a uns altres. «Se’n va a dormir liberal i es desperta socialista. Això ho haurà d’explicar als electors», indicava Dolsa respecte a la component de la minoria en la legislatura anterior. Pel que fa a terceravia, «és una candidatura molt jove, sense experiència, gens coneguda a la parròquia i això fa que tindrà certa part de l’electorat, però li faltarà molt per guanyar».

Continuïtat al projecte

L’última formació que va realitzar l’acte de la penjada de cartells a la parròquia va ser En comú per Ordino. Mentre que la resta van aprofitar per fer-ho al migdia, la llista encapçalada per Josep Àngel Mortés va fer-ho a primera hora de la tarda. Com en altres parròquies, la candidatura va presentar-se amb membres del Govern. En aquest cas hi havia el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet; la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva; i el secretari d’Estat d’Esports, Justo Ruiz. A més també hi havia les conselleres generals de Demòcrates Sandra Codina i Berna Coma.

El programa que desenvolupa la coalició formada per ACO, DA, L’A i SDP està marcat per una línia continuista, sent conscients que poden ser atacats pels rivals per la labor portada al capdavant de la corporació. «Cadascú pot fer una campanya com vulgui. Nosaltres la farem venent el que hem fet els últims quatre anys, i sobretot també els últims 12, en els quals ens vam trobar en una situació complexa per a la parròquia i hem estat capaços de revertir-la. Ens vam trobar amb un endeutament d’uns 25 milions d’euros i en aquests moments tancarem aquest mandat amb 12,5. Una mínima bona tasca hem fet», indicava Mortés, subratllant que «el projecte és molt clar. Donar continuïtat i solidesa a aquests quatre anys de feina feta i consolidar el projecte». Respecte a les quatre llistes que es presenten a la parròquia, considerava que participar en els comicis «és molt legítim i a partir d’aquí només ens toca treballar a fons».

Maneres de fer

Movem Ordino afirma ser una alternativa renovadora. Tudó, que formava part de la minoria a l’últim consolat, es presenta ara amb un nou projecte amb la intenció de ser a la majoria aquesta vegada i portar les regnes de la corporació. La formació composta per socialdemòcrates i independents apareixen perquè «volem una regeneració política, empenta, canviar les maneres de fer i fer política per a tothom. Per la gent que ve a viure a Ordino, els que han nascut i els que ens hem integrat en aquesta parròquia tan maca». Les quatre llistes que es presenten «diversificarà molt el vot. Nosaltres som l’alternativa a una manera diferent de fer», i amb aquesta carta confien convèncer als ordinencs perquè facin confiança al seu projecte polític i social. Entre les mesures que proposen desenvolupar es troba posar en valor la transparència a l’administració comunal i les seves finances.

Estrena electoral

Per primera vegada terceravia afronta unes comunals. El partit va estrenar-se a les passades generals. La intenció és continuar la tasca de donar-se a conèixer i tractar de convèncer a l’electorat durant el període de campanya. El projecte que desenvolupen és de llarg recorregut, pel que «hem arribat per quedar-nos», remarcava Jordi Balsa, que torna a ser el candidat parroquial.

Després d’analitzar el funcionament del passat comú, «cal un canvi i nosaltres representem aquesta opció. Som un grup de gent treballadora, amb ganes de servir els veïns i portem un bon projecte amb perspectiva de futur». La seva, a diferència d’altres, és una llista que no compta amb integrants amb un bagatge polític destacat. Però Balsa no ho veu com un desavantatge, ja que «l’experiència política per si sola no és garantia de res. A darrere hi ha d’haver altres coses, un equip amb ganes de treballar i servir al poble. Aquestes són virtuts que nosaltres agrupem». Ordino compta amb quatre opcions per votar, una circumstància que la valora «molt positivament. És un èxit per la democràcia. La gent té més opcions per triar amb les propostes que es posaran sobre la taula durant aquests últims dies»

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT