PUBLICITAT

Ordino

Tudó vol evitar que els treballadors del comú marxin de la parròquia

MovemOrdino té la intenció d’apujar el salari mínim a 1.200 euros

Per Joan Josep Blasco

Bàrbara Pamies, Sandra Tudó i Jean Michel Armengol, davant el Comú d’Ordino.
Bàrbara Pamies, Sandra Tudó i Jean Michel Armengol, davant el Comú d’Ordino. | J.J.B.

Les condicions laborals dels treballadors del Comú d’Ordino i les seves necessitats són aspectes que MovemOrdino planteja millorar, després de detectar els salaris baixos de bona part de la plantilla de la corporació i dels que han abandonat la parròquia durant els últims anys per residir en una altra per l’elevat cost de l’habitatge.

La candidatura encapçalada per Sandra Tudó mostra la seva preocupació per les condicions laborals i familiars dels assalariats del comú, afegint la motivació que mantenen en els seus llocs de treball. A més, la quantitat de les remuneracions provoquen que els últims anys els treballadors s’hagin vist obligats a marxar d’Ordino per trobar vivenda a un preu adient respecte al que cobren. «Amb un salari tan baix és difícil poder viure bé a la parròquia», assegurava Tudó, per tant, «hi ha molts que han hagut de marxar» perquè «els lloguers són molt més elevats» que en altres indrets del país. Durant la seva etapa a l’oposició ha conegut una sèrie de casos en aquest sentit: «He vist com molta gent marxava de la parròquia i anava a viure a la Massana i a les parròquies més properes».

Millora salarial

Per aconseguir revertir la situació i millorar les condicions de vida, valorava que «el personal del comú ha d’assolir un desenvolupament òptim, que pugui compaginar la seva vida familiar amb la personal, i a més pugui posar en pràctica les seves expectatives dins el comú», remarcant la necessitat que les remuneracions dels treballadors augmentin per poder mantenir un millor nivell de vida. «Apujarem el salari mínim a 1.200 euros mantenint els triennis, revisarem totes les bases salarials perquè ens puguem equiparar el màxim possible amb el sector privat, i farem formacions perquè tinguin una motivació personal per poder tirar endavant la casa comuna com es mereix el poble», assenyalava.

Amb la situació actual, Tudó feia èmfasi respecte a les condicions dels assalariats, ja que  «el 60% del personal del comú cobra el salari base, i per tant, això no és bo ni per la parròquia ni per la vida familiar». Per continuar coneixent les necessitats del sector, en els pròxims dies MovemOrdino realitzarà una trobada amb treballadors de la institució pública per tractar la incidència i proposar solucions de cara al futur en el cas de guanyar les eleccions comunals.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT