PUBLICITAT

Ordino

Impuls a les ajudes a la ramaderia i recuperació de la fira de bestiar

Mortés remarca la importància del sector primari a la parròquia

Per Joan Josep Blasco

Els membres d’En Comú per Ordino en una explotació ramadera a Arans.
Els membres d’En Comú per Ordino en una explotació ramadera a Arans. | J.J.B.

Ordino és una parròquia en la qual el sector primari té un pes important. I per estimular-lo, En Comú per Ordino planteja iniciatives a desenvolupar, com augmentar les ajudes a la ramaderia i recuperar la fira de bestiar que fa dècades es va deixar de fer.

La parròquia compta amb uns 200 caps de bestiar boví i la intenció és seguir donant-los suport. «Volem continuar potenciant aquest sector des de tots els vessants», indicava el cap de llista de la formació, Josep Àngel Mortés, destacant que en els darrers anys s’ha produït «un relleu generacional molt important. Des d’aquest punt de vista estem contents perquè se salva aquest sector, que és un dels més castigats al país en general». Per tal que puguin tirar endavant, «volem potenciar al màxim les ajudes a tots els ramaders», que al cap i a la fi «no deixen de ser els jardiners de la parròquia, cuiden les nostres muntanyes». El contacte serà directe per «ajudar-los al màxim i donar-los suport a totes les iniciatives que tinguin».

Un altre objectiu que proposa per donar un cop de mà al sector, i al mateix temps que sigui un incentiu turístic per visitar la parròquia, és el de «recuperar una fira del bestiar, també amb productes locals», que servirà per «revitalitzar aquest sector». El plantejament es troba en realitzar-la «al poble d’Ordino per poder centralitzar el màxim de visitants possible i al mateix temps tinguin els serveis que necessiten alhora de tirar endavant una fira». El bestiar i la carn d’aquest bestiar suposa «una marca de país», que s’ha de donar a conèixer al màxim per la seva qualitat, una tasca que «no només és de la parròquia d’Ordino, sinó que totes han d’estar a favor d’aquest sector, que és el que ens manté aquest entorn fantàstic que tenim».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT