PUBLICITAT

Ordino

Dolsa denuncia propaganda enganyosa d’En Comú per Ordino

Remarca que no són 25 milions els que va deixar de dèficit

Per Joan Josep Blasco

Xavi Jiménez i Enric Dolsa, en la roda de premsa realitzada ahir.
Xavi Jiménez i Enric Dolsa, en la roda de premsa realitzada ahir. | El Periòdic

La manera de fer d’En Comú per Ordino no agrada gens a X’Ordino. La candidatura encapçalada per Enric Dolsa denuncia el que considera joc brut per part de la de Josep Àngel Mortés, pels anuncis que es poden veure per televisió amb informació que valoren com a «enganyosa». Per aquest motiu demanen la retirada immediata.

Dolsa: «No ho podem tolerar. En una campanya electoral no tot s’hi val. S’està enganyant a l’electorat»

En la propaganda electoral apareix que Dolsa va deixar un dèficit de 25 milions d’euros quan va deixar el comú, una xifra que valoren incerta, assegurant que és de 21. La situació «pensem que és greu», assegurava Dolsa, acompanyat de Pere Mas i Xavi Jiménez, que es troben a la seva llista i que portaven les finances de la corporació durant el seu primer i segon mandat, respectivament. El dèficit, segons el Tribunal de Comtes a data de 31 de desembre del 2007 –quan Dolsa va deixar el comú–, era de 21 milions. Per tant, «farem les gestions oportunes on calgui per fer-ho retirar perquè pensem que és enganyós i molt perjudicial per a nosaltres». «No ho podem tolerar. En una campanya electoral no tot s’hi val. S’està enganyant a l’electorat», assegurava Dolsa. X’Ordino pren accions al respecte, ja que «no pot ser que aquest vídeo continuï passant dient que durant aquells dos mandats es va generar aquest dèficit quan això no és veritat. I ells saben que no és veritat». Valoren una campanya orquestrada en la seva contra i no tenen la intenció de comunicar-se amb la candidatura rival. «No hi hem de parlar. Són conscients del que han fet», assegurava Dolsa, remarcant que «els hi han de fer retirar».

No surten els números

En canvi, des de X‘Ordino assenyalaven que el comú actual no ha fet els deures. Jiménez assenyalava que «no quadren els números que diuen que hi ha ara», ja que «diuen que són 13 milions els que ara deixaran, i el 2018 són 18,8 milions». «Han rebaixat 1,8 milions en aquests tres anys», i comparant amb altres comuns, han rebaixat el deute «un 12%, quan la resta està per sobre el 25%. Jiménez destacava que en aquest període, que és «el que podem veure públicament, van rebre 20 milions, han invertit quatre, han tingut un excedent de 16 i han rebaixat 1,8. Que han fet amb la resta?». Per tant, «els diners han arribat. Han d’explicar on els han perdut»

Mas, cap de llista número dos, exposava que «aquest comú podria haver rebaixat el deute molt més», i subratllava les paraules de Mortés, quan havia indicat que «hem assentat les bases per poder fer les inversions necessàries. No ha demanat els 100 dies de gràcia que demana qualsevol polític, ha demanat 1.460, que són quatre anys per seure les bases. És a dir, si repeteixo ja faré inversions. Quasi no ha fet res per la parròquia».

Reunió de poble a Llorts

X’Ordino va portar a terme ahir la primera reunió de poble. Va fer-ho a Llorts, on els seus habitants van sentir les propostes que presenta la formació i van poder dir la seva.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT