PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

UL crearà un departament de recursos humans al comú

Majoral afirma que és un factor «clau» perquè els funcionaris estiguin a gust

Per Lara Ribas

Josep Majoral i Mireia Codina conversen davant de l’Oficina d’Informació i Turisme, ahir.
Josep Majoral i Mireia Codina conversen davant de l’Oficina d’Informació i Turisme, ahir. | Unió Laurediana

Unió Laurediana crearà un departament de recursos humans dins del comú. Així va anunciar-ho ahir al matí el número 1 de la candidatura, Josep Majoral, que va remarcar que es tracta d’una mesura «estrictament necessària en una empresa on hi ha prop de 200 treballadors». Segons va detallar ell mateix, aquest departament tindrà una tasca molt clara que és «aconseguir que el treballador se senti a gust, ja que al final és la cara del comú i la ciutadania s’hi ha de sentir reflectida».

Més enllà d’apostar per un bon clima de treball a dins de la corporació, Majoral va destacar un parell d’idees més sobre el projecte que porten al programa electoral per al personal de l’administració. Per una banda, va insistir en les formacions. «Entenem que són clau en tots els àmbits i per a tot el personal del comú, ja que els treballadors han de poder seguir el dia a dia malgrat que vagi evolucionant». D’altra banda, des de la candidatura d’UL aposten per recuperar les taules de treball  internes. «Aquí el que busquem és trobar una bona transversalitat dins de l’administració i entre departaments», va especificar el candidat a cònsol major. 

Tot i reconèixer que cada departament té les seves especificitats, Majoral va aclarir que el seu objectiu és treballar perquè tots els funcionaris se sentin recolzats. Per això, va insistir en la necessitat de fixar «unes directrius clares i concretes perquè els treballadors sàpiguen quina línia han de seguir».

Trobada amb els treballadors

El cap de llista va posar de manifest que ell ha treballat a la corporació i que han seguit el sentit comú a l’hora de donar forma a les seves propostes per als funcionaris. «No cal que hi hagi un input negatiu per veure que cal crear un departament de recursos humans o apostar per les formacions», va argumentar Majoral. De tota manera, ahir a la tarda la formació va mantenir una reunió amb el personal del comú per conèixer de primera mà les seves inquietuds i escoltar les seves demandes.

Cairat reivindica «escolta i diàleg»

Després de detectar que el darrer mandat comunal va ser «una mica convuls» a nivell de gestió del personal, Desperta Laurèdia va decidir mantenir una trobada amb els treballadors de l’administració per conèixer específicament les seves inquietuds. Segons va explicar ahir als mitjans de comunicació el candidat a cònsol major de la plataforma, Cerni Cairat, la reunió va comptar amb representació de tots els departaments i «tots tenien ganes de participar i moltes coses a dir». 

Una de les mancances detectades va ser «la falta d’escolta i participació en les decisions polítiques». Per això, des de Desperta Laurèdia sostenen la necessitat de promoure l’escolta i el diàleg amb el personal administratiu per fer-los partícips en les decisions comunals i es comprometen a crear «una figura que els pugui acompanyar a nivell de recursos humans per atendre les seves demandes». D’altra banda, Cairat va explicar que també incentivaran la formació contínua per tal que els funcionaris «puguin adaptar-se als canvis futurs i seguir oferint un bon servei».

PUBLICITAT
PUBLICITAT