PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Diversos actors civils es retiren de la causa principal de l’‘afer BPA’

D’aquesta manera, el Govern i la família Zamora es queden sols com a acusació particular

Per Lara Ribas

A la dreta, els advocats que defensaven els actors civils, accionistes minoritaris de BPA.
A la dreta, els advocats que defensaven els actors civils, accionistes minoritaris de BPA. | Maricel Blanch

El Tribunal de Corts va convocar ahir totes les parts del judici de BPA per comunicar-los que diversos actors civils han decidit retirar-se de la causa principal de l’afer, de manera que ara només queden el Govern i la família Zamora com a acusació particular. De tota manera, aquest canvi no altera el desenvolupament de la vista oral i, tal com van indicar les fonts consultades, no treu que aquests actors civils, que eren accionistes minoritaris de la Banca Privada Andorrana, recorrin a altres vies o mecanismes per reclamar una indemnització.

Malgrat anunciar aquesta novetat, el tribunal de primera instància encara no ha programat cap nova data per a la represa de la vista oral tot i que el passat dimecres el Consell Superior de la Justícia (CSJ) va desestimar la petició de recusació dels advocats de la defensa contra el fiscal general, Alfons Alberca. De fet, és molt probable que es mantingui a l’espera de si finalment els lletrats esgoten totes les opcions i recorren la decisió al Tribunal Constitucional (TC). 

Última represa

El judici de BPA va tornar-se a reprendre el passat 16 de setembre però va ajornar-se novament a petició d’un dels advocats defensors, Salvador Capdevila, que va al·legar al desconeixement d’un dels actors civils. Concretament, encara no es coneixien els hereus de Melània Zamora, que va morir a l’estiu i formava part de la causa en ser accionista minoritària del banc. Tot i així, aquell mateix dia un altre dels lletrats, Josep Anton Silvestre, va presentar una recusació contra el fiscal general pel seu parentiu amb la secretària general de l’Executiu, Ester Fenoll. Aquesta demanda va ser rebutjada pel CSJ i posteriorment també pel TC.

PUBLICITAT
PUBLICITAT