PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

Unió Laurediana urgeix el Govern a acabar el vial de Sant Julià

Majoral insisteix que s’hi ha de donar resposta per tenir «una entrada digna al país i que la gent marxi contenta»

Per Lara Ribas

Diana Sánchez i Josep Majoral comenten les obres del vial de Sant Julià a tocar del pont de Fontaneda, ahir.
Diana Sánchez i Josep Majoral comenten les obres del vial de Sant Julià a tocar del pont de Fontaneda, ahir. | El Periòdic

El cap de llista d’Unió Laurediana (UL), Josep Majoral, va reclamar ahir la necessitat de «donar resposta al vial de Sant Julià i d’acabar-lo perquè hi hagi una entrada digna al país i la gent pugui marxar-ne contenta». Tot i remarcar que es tracta d’una obra de caire nacional i que, per tant, costeja el Govern, va recordar que la seva formació l’ha defensat sempre i així continuaran fent-ho. «Des del comú evidentment que intentarem trobar les forces allà on sigui per demanar a l’Executiu que acabi el vial», va assegurar Majoral en declaracions als mitjans de comunicació des del pont de Fontaneda, on ja estan en marxa les obres de la primera fase d’aquesta desviació. De tota manera, el candidat a cònsol major va voler insistir que «no cal pressionar ningú quan és una cosa de sentit comú com aquesta» i va reivindicar que «Sant Julià s’ha d’unir per acabar aquest vial» tot desitjant poder comptar amb el suport de totes les forces polítiques en aquest sentit.

Josep Majoral: «Des del comú intentarem trobar les forces allà on sigui per demanar al Govern que acabi el vial»

A banda d’incidir en aquesta infraestructura clau per a la parròquia, Majoral va explicar que entre els punts principals del seu programa hi ha revisar el pla d’urbanisme per definir el desenvolupament que volen per a la parròquia i els equipaments que són necessaris. Tot entrant a concretar algunes propostes, el número 1 de la llista va apuntar la necessitat de millorar les carreteres secundàries, «ja que ara mateix hi ha trams molt estrets en les vies que et permeten accedir als pobles dels quarts». 

Pel que fa a les infraestructures per als més petits de la parròquia, Majoral va ressaltar que cal millorar i modernitzar els parcs infantils. «Els infants són el nostre futur i s’han de cuidar; per això és important securitzar, en cas que no ho estiguin, els tres parcs que tenim: el Prat del Senzill, el Prat Gran i el Terra Bogada», va detallar el candidat. D’altra banda, en referència al passeig del riu, va destacar que «cal cuidar-lo i mantenir-lo en condicions perquè pot ser un atractiu turístic més». 

Des de la candidatura consideren que «qualsevol proposta que pugui proporcionar un espai al lauredià i representar-li un bé, sempre que sigui possible tècnicament i financera, s’ha de tirar endavant». I el cap de llista va recalcar que la voluntat és que «Sant Julià creixi endreçat amb una perspectiva de 20 anys; no pot ser que continuem fent pedaços per arreglar problemes».

Aposta per implicar la ciutadania en la millora dels espais

UL es planteja, en el disseny del seu pla d’urbanisme, comptar amb la participació de la ciutadania per treballar en la millora dels espais de la parròquia. «Ho farem a través de concursos d’idees populars, ja que l’objectiu és que puguin dir la seva sobre indrets concrets», va especificar Majoral. Malgrat que de moment no s’han aturat a pensar en quins espais poden donar peu a aquesta fórmula, el candidat a cònsol major va posar com a exemple la font dels Cóms. «S’ha de donar un altre sentit a espais com aquest i a mi m’agradaria saber què és el que hi volen els lauredians», va reflexionar. 

PUBLICITAT
PUBLICITAT