PUBLICITAT

Sant Julià de Lòria

UL aprofitarà la massa forestal com a energia

Majoral vol convertir els edificis comunals en referent de les renovables

Per El Periòdic

El candidat a cònsol major d'UL, Josep Majoral, a la cota 1.600 de Naturlandia, ahir.
El candidat a cònsol major d'UL, Josep Majoral, a la cota 1.600 de Naturlandia, ahir. | Unió Laurediana

Unió Laurediana impulsarà un projecte d’economia circular basat en la massa forestal dels boscos de Sant Julià per tal de contribuir a una parròquia sostenible tant energèticament com mediambiental. Tal com va concretar ahir des de la cota 1.600 de Naturlandia el cap de llista de la candidatura, Josep Majoral, la idea és «utilitzar la massa forestal, que s’ha de tractar, com a matèria primera per escalfar els edificis comunals i després retornar-la al mateix indret per tornar a començar el cercle, ja que la massa es regenera». 

D’aquesta manera, més enllà de contribuir a l’estalvi econòmic, Majoral va destacar que «ens aportarà uns boscos nets i atractius turísticament, a més de seguretat a nivell forestal». La intenció d’Unió Laurediana és, en paraules del candidat a cònsol major, «aconseguir que els edificis públics siguin un referent en energies renovables». I a banda d’aquest projecte, en recull d’altres per tal de convertir Sant Julià en un pol d’atracció a nivell mediambiental. «Volem anar de la mà de Mútua Elèctrica, que també pensa en les energies renovables», va apuntar Majoral. 

Des de la formació, també defensen la implementació d’una ordinació que reguli el trànsit rodat per la muntanya, ja que –en paraules de Majoral– cal reduir l’impacte visual de la parròquia. 

Trobada amb els joves

Després de llançar una enquesta a través de les xarxes socials per percebre les inquietuds dels joves, la candidatura va reunir-se amb el col·lectiu ahir al vespre per comentar les seves respostes i explicar-los les propostes que han incorporat al seu programa. Abans de la reunió, Majoral va reconèixer que algunes respostes van generar-li «sorpresa», com que un 60% pensen que és difícil emancipar-se a Sant Julià o un 90%, trobar feina.

PUBLICITAT
PUBLICITAT