PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Creiem que si anem sols, tindrem més facilitat per realitzar el nostre projecte»

Entrevista: Miquel Aleix, candidat de DA+Independents a Escaldes-Engordany

Per Laura Cugat Ruiz

El candidat de DA d'Escaldes-Engordany, Miquel Aleix.
El candidat de DA d'Escaldes-Engordany, Miquel Aleix. | Maricel Blanch

El candidat Miquel Aleix Areny, escaldenc de tota la vida, de professió ha estat comerciant però a hores d’ara està jubilat. El seu inici en el món de la política va ser l’any 1983 com a cònsol menor a Escaldes fins al 1987, any en què es va projectar la construcció de Caldea. Als anys 90 va entrar al Consell General, essent un dels fundadors de la Constitució d’Andorra, i va ser subsíndic del 1993 al 1997. El seu retorn a la política nacional va ser el 2011 al Consell General fins al 2018. 

–En principi no volia tornar a la política. Què l’ha motivat a seguir?
–M’ha fet tornar a la política la il·lusió que ha posat l’equip de persones joves amb moltes ganes de liderar el projecte per a les comunals. En aquest cas, jo em vaig oferir, ja que entenc la política com un acte de servei i al comú és a on veritablement pots veure el teu treball de manera relativament ràpida i que influeix sobre el benestar dels ciutadans. Aquest plantejament ha fet que em repensés el fet d’haver dit que ja no tornaria a la política per continuar fent una última etapa a favor dels ciutadans de la parròquia. 

–Per què ho fa des de DA? Quins punts comparteix amb el partit? 
–Represento el partit de Demòcrates perquè crec que representa la centralitat i jo sóc una persona de centre i de consens i em sento còmode dins el seu ideari. Crec que la majoria de ciutadans del nostre país està situat en aquest centre progressista que representa DA per Andorra.

–Què opina que a Escaldes DA no vagi amb els Liberals, com passa a la resta de comuns?
– Nosaltres a Escaldes creiem que tenim una trajectòria i un balanç passat que és positiu. Ens tornem a presentar sota les nostres pròpies sigles i considerem que si anem sols, tindrem més facilitat per realitzar el nostre projecte perquè només dependrà de la voluntat dels electors que ens escullin i de nosaltres que posem el màxim d’esforç, feina i dedicació en fer realitat el nostre programa sense haver de perdre temps en negociacions polítiques amb altres partits.

–Quines mesures preveu per afrontar el problema de l’habitatge?
–És evident que això és una problemàtica que no sols depèn del comú, sinó que s’ha de fer en coordinació amb el Govern. Nosaltres proposarem solucions per treballar amb el Govern i amb la decisió que va plantejar l’Executiu d’impulsar fons públicoprivats, permetent que posem terrenys a disposició del Govern perquè s’hi puguin bastir pisos de lloguer a preus assequibles i que això permeti que es faci amb una certa celeritat. Hem parlat amb el Govern i la proposta surt al programa, on s’indiquen parcel·les específiques que podran anar destinades a aquest ús. La solució que aportem ja és per a 35 -40 habitatges nous, depenent de la volumetria dels edificis. 

Aleix: «Crec que la majoria de ciutadans del país estan situats en aquest centre progressista que representa DA»

–Pensa que la parcel·la del Clot d’Emprivat està dins una bombolla d’especulació de pisos d’alt nivell adquisitiu?
–No està dins una bombolla, el que passa és que la zona és un lloc exclusiu i el comú anterior ha modificat el Pla d’Ordenació i Urbanisme de la Parròquia (POUP) i ha permès un pla urbanístic nou en el qual es permet construir més en alçada, tot alliberant espai. No és que la zona sigui només d’alt nivell, però com  queson uns terrenys molt cèntrics, també són molt cars. 

–Què opina sobre el projecte de l’heliport a les Tresoles?
–Nosaltres diem clarament en el nostre programa que no és el millor lloc per fer l’heliport perquè considerem que pot provocar molt soroll i inseguretat per la zona on es troben les Tresoles. No hem proposat cap altre espai, crec que és una instal·lació a nivell nacional i que li correspon al Govern buscar una ubicació.

–Creu que té opcions de guanyar?
–Nosaltres pensem que les tenim totes. Marxem convençuts que una vegada més els electors d’Escaldes ens faran confiança pel futur, com ens n’han fet en el passat.

–Quin missatge voldria donar als electors indecisos per acabar-los de convèncer abans de diumenge?
–El missatge és que nosaltres som un equip amb experiència i joventut, som coneixedors de les necessitats de la parròquia i volem treballar amb la màxima dedicació i amb la màxima eficàcia per millorar la qualitat de vida dels ciutadans d’Escaldes.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT