PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els psicòlegs confien a entrar a la CASS abans de l’estiu

El ministeri avala la seva incorporació i al gener iniciarà les negociacions

Per Lara Ribas

Diversos vianants passen per davant de la seu de la CASS.
Diversos vianants passen per davant de la seu de la CASS. | Maricel Blanch

El Ministeri de Salut ha acceptat la incorporació dels psicòlegs a la cartera de serveis de la CASS i a partir del gener crearà una taula de treball per tal de començar a negociar la manera d’afegir-los a la nomenclatura actual de la seguretat social. Des del Col·legi de Psicòlegs, tal com va declarar a aquest rotatiu el seu president, Òscar Fernández, fan una «valoració positiva» de la resposta del ministeri i confien que sigui una realitat abans de l’estiu. 

Segons va concretar Fernàndez, la primera reunió de la taula de treball, que incorporarà membres del ministeri, la CASS i el col·legi, es realitzarà la segona quinzena de gener i a partir d’aleshores establir trobades quinzenals al principi i en tot cas mensuals més endavant. «Que siguin tantes com calguin», va manifestar el president del col·lectiu tot concretant que caldrà anar acostant posicions perquè es parteix d’opinions diverses. 

De tota manera, el ministeri compta amb la proposta d’entrada a la nomenclatura de la CASS que el Col·legi de Psicòlegs va fer arribar a l’anterior responsable de Salut i ja els va traslladar que la prendran com a punt de partida. Fernàndez va recordar que l’objectiu és «incorporar tots els tractaments psicològics així com donar cobertura a tota la població». Ara bé, sense perdre el positivisme, el president del col·legi va explicar que el ministeri els ha deixat entreveure que no podran assumir tota la seva proposta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT