PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

«Tinc molt clar que restarem vots no només a DA, sinó a tothom»

Entrevista: Jordi Rubia, candidat de terceravia+Independents

Per Laura Cugat Ruiz

Candidat de terceravia+Independents a Escaldes-Engordany, Jordi Rubia.
Candidat de terceravia+Independents a Escaldes-Engordany, Jordi Rubia. | Maricel Blanch

Jordi Rubia Correa és d’Escaldes de tota la vida i de professió, treballa de responsable de Manteniment i Seguretat al Consell Superior de Justícia. Aquesta és la primera vegada que es presenta de candidat a cònsol major, però el 2015 ja es va presentar de candidat territorial pels Liberals i com a candidat número 8 a les eleccions comunals del mateix any. 

–Com diu DA, es presenten per restar vots a Miquel Aleix i afavorir el PS?
–Tinc molt clar que la meva candidatura no només restarà a DA, sinó a PS, a SDP i als Liberals. Nosaltres no tenim cap coalició amb ningú, nosaltres som nosaltres, som terceravia+Independents i tenim molt clar que el que volem és que la nostra parròquia i el nostre país estiguin on ha d’estar. Jo tinc molt clar que restarem a tothom, no només a DA, a tothom. 

–Quins són els principals punts del programa? 
–Els principals són economitzar la parròquia, impulsar aparcaments, vetllar per la gent gran i la gent jove i treballar en les temàtiques socials. Tal com he anat dient a tots els mitjans, l’índex de pobresa està essent molt alt i és cert que a nivell social Andorra s’ha de posar al dia, sigui amb l’habitatge o amb les ajudes socials a les escoles; sigui en el tema que sigui.

–Quines solucions proposa per gestionar el problema de l’habitatge?
–Aquí hi ha poques solucions, però n’hi ha. Una d’elles es troba en la cessió per part de privats del 15% dels terrenys quan es construeix. A dins de la parròquia no podem construir en aquest 15% perquè s’ha destinar a espais verds o a altres usos que no siguin l’habitatge. Però a la part alta, a partir de la carretera de l’Obac, sí que pot ser. 

L’estratègia seria dedicar aquest 15% a la construcció de pisos socials, mentre que la resta seria per urbanitzacions i per privats. Un 15% de cessió es tradueix en diversos edificis, ja que són molts metres quadrats. El Govern va crear el Ministeri de l’Habitatge i té una borsa d’habitatge però no sé en quin estat està, ja que una part sé que la tenen apartada del Govern. Hauríem de veure quin sistema cal aplicar perquè la gent que té habitatges tancats els posin a la borsa. Es tracta d’arribar a una negociació amb el Govern, perquè ha de quedar clar que el Govern ha d’anar conjuntament amb els comuns i els comuns amb el Govern. 

–Quins atractius destacaria d’Escaldes, a part de Vivand?
–Vivand és el que és però es pot millorar, ja que hem rebut moltes queixes, per exemple, perquè de nit és una zona molt fosca. Volem arribar a la resta de la parròquia i centralitzar el comerç a la part alta. La idea seria crear un poble d’artesans perquè el turista i l’habitant del dia a dia puguin tenir un comerç més proper. A hores d’ara ja s’ha apropat gent, com ara pastissers o persones que fan embotits, per oferir-se a muntar això. 

Rubia: «Hi ha molts temes a reivindicar. Sembla que portem una vena als ulls i no vulguem reflectir els problemes»

–Quines mesures planteja per augmentar els aparcaments a la parròquia, a vegades escassos?
–Volem aprofitar tot el sòl urbà que és nostre i que no hauríem de pagar. Per exemple, a la zona de la plaça Santa Anna i la plaça de l’església, podríem mirar de fer una entrada per sota i habilitar dues plantes d’aparcament subterrànies. 

–Està d’acord amb un heliport a les Tresoles?
–Un dels fundadors de la reivindicació contra l’heliport de les Tresoles vaig ser jo i ja vam remarcar en el programa el ‘no’ a l’heliport perquè defensem la seguretat del nostre ciutadà i del nostre turista. 

–S’unirà a la protesta sindical que s’ha organitzat demà?
–Seré dels primers portant la pancarta perquè crec que Andorra necessita apropar-se més al dia a dia dels ciutadans. Hi ha molts temes a reivindicar: els problemes de l’habitatge, el fet que el jovent no tingui feina... Sembla que portem una vena als ulls i que no vulguem reflectir els problemes del país. 

–Té opcions a guanyar?
–La pregunta seria què hi té a perdre?, i no hi tinc res a perdre. Crec en mi i en el meu equip. Som l’únic partit que pot fer que el seu programa es dugui a terme.

PUBLICITAT
PUBLICITAT