PUBLICITAT

Ordino

Dolsa remarca els projectes que desenvoluparà a la parròquia

En la reunió de poble a Ordino defensa que la seva candidatura no depèn de cap partit nacional

Per Joan Josep Blasco

Enric Dolsa es dirigeix al públic assistent a la reunió de poble d’Ordino.
Enric Dolsa es dirigeix al públic assistent a la reunió de poble d’Ordino. | Marc del Sol

Des que va inciciar-se la campanya, els components de X’Ordino han repetit que la seva és l’única candidatura que té projectes, l’única amb iniciatives reals per tal de desenvolupar la parròquia. En la reunió de poble que van realitzar ahir al Centre de Congressos d’Ordino van exposar el seu programa als assistents

La candidatura encapçalada per Enric Dolsa va sorgir en veure la inacció des de la corporació durant quatre anys. La intenció és treballar per al poble, destacant que «no tenim cap vinculació amb cap partit nacional. Governarem per Ordino des d’Ordino», remarcava el cap de llista. La seva proposta és diferenciadora respecte la resta. «Tinc molt clar que si hi ha algú que té projecte de les quatre candidatures que es presenten som nosaltres». Entre aquests es troben alguns que ja han sortit en campanya, com Andorra en miniatura, convertir Casa Rosell en el Ministeri d’Agricultura i Medi Ambient, l’Hotel Casamanya en un viver d’empreses, fer un circuit d’esquí de muntanya i raquetes de neu a la carretera del coll d’Ordino, treure els parquímetres o el servei de 24 hores de telegestió de la xarxa d’aigua o el servei de circulació.

Més iniciatives

Però les propostes presentades en són més. De les anunciades «se’ns ha criticat per enveja», remarcava Pere Mas, candidat a cònsol menor. A Cal Masover de la Cortinada proposaran a Govern fer la caserna de banders i al Centre de la natura de la mateixa població, que «està igual ara que fa 20 anys. Hi ha 4 fotografies i poc més», se li canviarà la cara per «fer una exposició que recordi totes les nostres arrels hi tradicions, d’agricultura i ramaderia», ja que ara «no hi entra ni un turista». També volen fer efectiu una ruta dels nostres avantpassats, que vagi per bona part de la parròquia amb «un circuit cultural entorn de la pedra seca i els orris», que passaria en part per la ruta del ferro». En l’apartat formatiu projecten un centre de formació professional de capacitació agrària, per «atreure estudiants de fora i d’aquí interessats en aquest ofici. Són les nostres arrels». Donar un impuls al Centre de Congressos és una altra de les iniciatives projectades per atreure inversió, talent i renom.

En matèria de comunicació, s’instaurà un canal de televisió propi d’Ordino i s’impulsaran les xarxes socials del comú, no només per informar al ciutadà. La intenció és també impulsar la promoció turística de la parròquia a l’exterior del Principat. En l’àmbit d’urbanisme, X’Ordino aposta per les energies renovables i denuncia la mala gestió en el pla d’urbanisme, i més veient que es poden arribar a fer 1.800 pisos nous i la parròquia corre el perill de quedar-se sense aigua. Per mostrar la «deixadesa del comú», com assenyalava Dolsa va mostrar imatges de les fitxes del POUP, que no estaven actualitzades. Per concloure l’acte com l’havia començat, assenyalant que portaran les regnes del comú des d’Ordino i no des d’alguna altra parròquia, Dolsa ho exemplificava amb el debat televisiu, en el qual la resta de candidats llegien en què anaven dient. Aquesta és una mostra que «el programa i el redactat no ha estat preparat a Ordino», que té com a conseqüència que «quan algú rep un guió i no se’l fa seu, només té l’opció d’agafar el paper i llegir».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT