PUBLICITAT

Encamp

Un partit per gaudir

L’FC Andorra s’enfronta al Leganés en la primera ronda en un duel per «ser més valents que mai»

Per Anna Ribas

L’FC Andorra celebra un gol en un partit de la lliga.
L’FC Andorra celebra un gol en un partit de la lliga. | XAVI PUJOL

David i Goliat s’enfronten avui a les 21.00 hores al Prada de Moles. Fa 24 anys de l’última vegada que l’FC Andorra va jugar un equip de Primera Divisió, i va ser en la tercera eliminatòria de la Copa del Rei que es va disputar el 13 de desembre, on van perdre per 2-0 contra el Celta de Vigo. Aquesta vegada, el duel serà contra el Leganés. Respecte a l’enfrontament, l’entrenador Gabri García va expressar que «és una cita històrica pel club i estem molt contents d’haver pogut arribar a aquest moment. A partir d’aquí, la dificultat del partit és la més gran a la qual ens hem hagut d’afrontar en aquests 12 mesos que fa que estem aquí. És un equip de Primera Divisió que fa moltes coses bé i només amb la categoria ja es veu que és un rival superior a nosaltres».

El rival presentarà molts canvis en la convocatòria i sortiran jugadors amb ganes de reivindicar-se al camp

Tot i això, va indicar que no tenia la intenció de canviar el model de joc al qual estan habituats: «Plantejarem el partit com sempre. Hem demostrat ser valents i aquesta és una oportunitat per ser-ho més que mai. Crec que aquest partit és un premi per a tots i no és un dia per especular sinó per ser nosaltres, com ja hem fet tots aquests mesos. No canviarem tota la feina que hem estat fent cada dia als entrenaments. Intentarem ser l’equip que estem sent a casa i dominar el partit, que en aquest cas tindrà més dificultat de l’habitual».

El rival

Quant a l’oponent, va exposar que «ens esperem un Leganés amb molts canvis, ja ho ha dit el seu entrenador, serà un equip que presentarà entre set i vuit canvis respecte a l’equip que va empatar diumenge al camp de l’Alavés. Tot i això, cal tenir en compte que a aquests jugadors els substituiran altres de Primera Divisió, potser algun del filial, però la majoria seran del primer equip i, per tant, de màxim nivell encara que estiguin jugant menys minuts. I segur que d’alguna manera aquest partit els serveix per reivindicar-se davant l’entrenador». 

Garcia: «És una cita històrica i estem molt contents d’haver pogut arribar-hi, però la dificultat és la més gran que hem afrontat fins ara»

Els tricolor tenen un gran repte per endavant aquesta nit, però Garcia va apuntar que això no els ha d’allunyar de gaudir de l’experiència. Per això, el missatge que ha volgut transmetre al vestidor és «que gaudeixin d’aquest moment històric. L’hem de gaudir tots, sense cap mena de pressió, i fer-ho com sempre. És un repte molt difícil, està clar. Molt poques vegades un equip de Segona B ha eliminat un de Primera però quan sortim al camp serem 11 jugadors contra 11. Intentarem estar el màxim concentrats possible i el més temps vius possible dins del partit». 

Les baixes

Els del Principat no podran comptar amb Fede Bessone ni amb Ernest Forgas, que es va lesionar durant el duel del cap de setmana contra el València-Mestalla. El davanter té molèsties a l’isquiotibial i encara li estan fent proves. Sobre Forgas, el tècnic va comentar que «és un jugador importantíssim per nosaltres per tot: pels gols que ens dona, pel treball i per l’alçada, no només en l’atac sinó perquè és un jugador que en jugades amb pilota aturada és bàsic per a nosaltres defensivament i el Leganés és un equip fort en aquest aspecte. És una baixa important per nosaltres i l’hem d’intentar substituir amb gent que té ganes: el Cucu ara està entrenant més amb l’equip o Pachón pot jugar en aquesta posició. Són jugadors que si surten, ho faran amb moltes ganes i ens aportaran moltes coses també».

Garcia: «Hem de gaudir tots sense cap mena de pressió i fer-ho com sempre. Quan sortim al camp serem 11 jugadors contra 11»

Pel que fa als efectius que convocaran per l’enfrontament, va afirmar que «ja veurem però segur que farem un equilibri entre jugadors que fa temps que juguen habitualment i altres com Moha que ve d’una lesió o Iker que no està tenint gaires minuts. Intentarem que l’equip estigui equilibrat en aquest aspecte i pel que volem jugar».

Les entrades

El club ha habilitat la possibilitat de comprar les entrades a la seva web oficial (www.fcandorra.com). El preu de la general és de 20 euros mentre que la juvenil (14 a 18 anys) té un cost de 15. Per als menors de 14 anys és gratuïta. Tot i això, els socis no hauran de pagar per accedir al partit però s’han de posar en contacte amb l’entitat per tal de reservar-les via correu electrònic o per telèfon. L’ens va explicar que hi ha unes 300 entrades disponibles i que l’aforament serà de 1.000 persones. Així mateix, van indicar que amb la campanya Cap nen sense joguina es van regalar un centenar d’entrades.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT