Encamp

Desperten del somni

L’FC Andorra dona molta guerra al Leganés però els ‘pepineros’ s’emporten el partit als penals

Per Anna Ribas

| Maricel Blanch

L’FC Andorra va donar molta guerra ahir al Leganés en un partit en el qual, no només es van posar per davant del marcador ràpidament sinó on els de Gabri Garcia van poder desenvolupar el seu joc i, fins i tot, ser superiors en algunes ocasions. Però el Leganés va ser capaç d’igualar el marcador i allargar el partit fins als penals, on, en la vuitena ronda, una aturada de Soriano va decidir el partit. Arrencava la primera part i la primera oportunitat tricolor arribava al minut 4. Víctor Casadesús es desfeia dels jugadors rivals a la frontal de l’àrea i obria a la banda buscant a Musa, que feia la centrada però Casadesús no arribava a la centrada. Al 7 arribava la resposta pepinera i José Arnáiz disparava a la creueta de la porteria que ahir defensava Bañuz. Dos minuts més tard tornaven a carregar els tricolor i en aquesta ocasió era Musa qui provava el xut directe des de fora de l’àrea però l’aturava Soriano. A la contra, el Leganés generava perill i una errada de Gaffoor posava l’ai al cor dels aficionats, Arnáiz tornava a xutar però, en aquesta ocasió, la pilota anava a fora. Kravets insistia pocs segons més tard però també marxava fora. Al 13, l’Andorra contraatacava i Riverola rematava de cap fora després d’una centrada de Loureiro. Pocs minuts més tard, Sabin Merino enviava la pilota a fora després de no poder arribar bé a una centrada d’un dels seus companys. Al 23, tornaven a carregar: Arnáiz centrava i Merino l’enviava per damunt del travesser.

Un punt d'inflexió

El moment més dolç del somni va arribar al minut 24, quan Moha, en una jugada personal, va fer possible el que semblava una muntanya. El senegalès es desfeia de dos defenses i xutava decidit des de la frontal de l’àrea. La pilota entrava per l’escaire i de la porteria que defensava Soriano i els crits de celebració van ressonar per tota la vall. L’FC Andorra estava plantant cara a un Primera Divisió, i no només això, sinó que l’estava guanyant. Els tricolor tocaven el cel amb la mà i se sentien superiors. Els locals estaven còmodes i eren capaços de dur a terme bons atacs, passant la pilota com els agrada. Al minut 30 Bañuz aturava un gran xut a l’escaire d’Arnáiz i poc després Casadesús intentava un xut des de tres quarts de camp. S’hi sumava Bover amb un xut baix uns segons més tard i la resposta pepinera arribava al 33 amb un tret de Rubial que va fregar el pal. Al 36 els andorrans tornaven a tenir-ne una: Musa s’escapava per la banda i Casadesús provava la centrada de cap, però anava a fora.

La pressió 'pepinera'

El Leganés va començar a pressionar i la tensió es va apoderar de Bañuz, que tenia una gran responsabilitat sobre les espatlles. Arribava la mitja part i encara quedava molt partit per endavant. A la represa, Rai realitzava una bona tasca defensiva i es feia extensiva a tots els jugadors del club però això no va aturar els rivals. Rubial cedia la pilota a Carrillo en una passada de la mort que valia per l’empat. Hi havia igualtat de condicions a Prada de Moles i el partit tornava a començar i es convertia en un estira-i-arronsa, els dos equips tenien arribades però cap dels dos era capaç de materialitzar-les. A mesura que s’acabava la segona part els jugadors es precipitaven cada vegada més i Riverola i Musa ho provaven però els xuts anaven fora. El col·legiat sumava tres minuts al partit que es convertien en 33, i una mica més.

La pròrroga

Durant el temps extra, els tricolor van ser clarament superiors però no van poder materialitzar els seus esforços. Goujón va tenir dues ocasions en els primers minuts de la primera part: la primera, al minut 91, la va aturar Soriano i la segona va anar fora. Al 100, els andorrans en tenien una altra després d’una falta que va xutar Riverola i que Gaffoor va rematar amb el cap per enviar a fora. Durant la segona part, al 112 Casadesús, que ahir no va tenir el seu millor dia, tornava a enviar la pilota a fora amb el cap després d’una centrada d’Oriol Dot que era mig gol. Dos minuts més tard, Musa li passava la pilota a Moha i tenia una grandíssima oportunitat però el xut s’escapava per sobre del travesser per pocs centímetres.

Penals

L’FC Andorra va ser capaç de fer arribar el Leganés fins als penals, però no es va poder imposar. En la ronda decisiva, Musa Sidibé va voler intentar un penal estil Panenka que se’n va anar per damunt del travesser i el partit no es va decidir fins a la vuitena ronda, quan Soriano va aturar el xut d’Oriol Dot i es va establir el 5-6.