PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Gabri, satisfet del rendiment dels jugadors contra el Leganés

El tècnic es va veure en la següent ronda de la competició i no va mirar el penal de Musa Sidibé

Per Anna Ribas, Adrià Esteban

Moha Keita deixa enrere el seu defensor en un moment del partit de dimarts contra el Leganés.
Moha Keita deixa enrere el seu defensor en un moment del partit de dimarts contra el Leganés. | MARICEL BLANCH

El Prada de Moles ahir va ser l’escenari d’un bon partit de futbol. L’FC Andorra es va enfrontar al Leganés a la primera eliminatòria de la Copa del Rei i, tot i perdre el partit, van fer una molt bona feina i van saber plantar cara a un rival de Primera Divisió que es va haver de sotmetre a vuit rondes de penals fins que no es va decidir que, al final, eren els pepineros els qui seguirien a la competició. L’afició andorrana sent orgull després de l’exhibició al camp dels del Principat, i el tècnic Gabri Garcia, també. Tot i això, el fet de veure’s a la següent ronda i haver-se d’acomiadar del somni de la Copa del Rei per un penal va despertar sentiments negatius.

Garcia: «Crec que el cop és més dur del que els jugadors es podrien imaginar però hem d’estar orgullosos i aixecar-nos»

El tècnic Gabri Garcia va indicar que «tal com ha anat el partit, sí que fa més ràbia. Si ens haguessin dit que podríem plantar cara a un gran equip, com ho hem fet, en faria menys però tal com ha transcorregut el partit, la pròrroga, l’esforç dels jugadors i la tanda de penals, que és una loteria... Acabar així fa més ràbia. De vegades la moneda surt cara i d’altes creu però això és el futbol i hem d’estar contents i orgullosos de la imatge que hem donat i felicitar els jugadors». «Sabíem que arribar amb possibilitats al minut 90 ja seria un èxit perquè ens enfrontàvem a un molt bon equip amb una plantilla de jugadors de Primera Divisió. A mesura que va passant el partit vas veient que sou capaços d’aguantar aquesta pressió i que el partit va cap on tu vols portar-lo en alguns minuts, però estava clar que en algun moment aquest equip amb tant de talent ens podia fer fora de l’eliminatòria», afegia.

Quant als ànims del vestidor després de la derrota, va expressar que «no és fàcil, veient-se tan a prop de passar de ronda... Crec que és un cop més dur del que es podrien imaginar. No ens vèiem amb tantes possibilitats abans del partit però durant el partit s’hi han vist. Hem d’estar orgullosos i aixecar-nos després d’aquesta desil·lusió». Qui pitjor tràngol va passar és Musa Sidibé. El jugador va tenir als seus peus el penal decisiu i va optar per provar un xut estil panenka que es va escapar per damunt del travesser. En aquest sentit, Garcia va apuntar que «a nivell personal, el Musa podrà aprendre d’aquesta errada i, si durant la seva carrera, que serà exitosa, té una altra oportunitat així, no ho farà. Ara ens ha perjudicat però l’experiència li anirà bé en un futur. Crec que quan t’estàs jugant tant, s’ha de ser responsable».

Sobretot perquè tant el tècnic com l’equip ja somiaven amb el pròxim partit. «Ells [el Leganés] s’han vist fora i jo m’he vist dins, ha estat l’únic penal que no he volgut mirar i he fet malament. Tal com ha anat la tanda de penals i amb l’últim penal a favor nostre que ens podia classificar, sí que ens he vist dins i celebrant la victòria».

El sistema

Els tricolor van saltar al camp valents i en cap moment van optar per tancar-se en defensa. «No teníem res a perdre, som un equip atrevit i ho hem demostrat durant tota la temporada. Davant d’un equip que en un principi presentava un 5-4-1 o un 5-3-2 crèiem que la manera de sorprendre era fer un 3-4-3 amb un rombe al mig camp, dos extrems oberts i un punta. Amb aquest sistema hem agafat molts riscos perquè hem pogut marcar però hem concedit moltes ocasions durant la primera part. S’havia de fer balança i jo sempre he preferit que fóssim atrevits», va argumentar Garcia.

De fet, tal com va expressar, la conclusió que va extreure després del partit és que «estic content perquè durant aquesta temporada hem estat capaços de jugar amb un 4-3-3; amb cinc darrere; dos pivots, un mitja punta i dos puntes; amb una defensa de tres i avui l’equip ha demostrat que si ho necessitem i hem d’assumir riscos, podem jugar amb un 3-4-3 i fer un rombe al mig camp perquè tenim jugadors de molt bon nivell en aquesta posició. Aquesta seria la conclusió des del punt de vista tàctic».

La Lliga

Ara toca centrar-se en la lliga, per això el tècnic va comentar que «afrontàvem al duel amb la incògnita de si era millor passar l’eliminatòria i seguir en aquesta competició tan maca o centrar-nos en la lliga que, per sort, estem molt amunt i tenim l’oportunitat d’acabar la primera volta en posicions de play-off, que és el nostre objectiu real. Sempre diem que la permanència i consolidar l’equip a la Segona B és el primer objectiu però, ja que estem en les posicions de dalt ens hi volem quedar».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT