PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La mirada al Top 16

El MoraBanc Andorra queda encaixat en el grup H i es trobarà a dos equips que coneix de ben a prop

Per Anna Ribas

Clevin Hannah durant el partit de dimecres passat contra el Maccabi.
Clevin Hannah durant el partit de dimecres passat contra el Maccabi. | MARICEL BLANCH

S’esvaeixen els dubtes sobre qui seran els rivals del MoraBanc Andorra en la següent fase de l’EuroCup. Els del Principat van aconseguir el visat al Top-16 fa unes setmanes i dimarts van assolir el segon graó del podi del grup A en l’última jornada de la fase regular. Aquesta posició els encasella en el grup H juntament amb l’Unicaja, el Joventut Badalona i el Tofas Bursa, un equip d’Istanbul. 

L’Unicaja, el Tofas Bursa i el Badalona seran els rivals als quals s’enfrontarà el conjunt del Principat al Top 16

En aquest sentit, el director general del club, Francesc Solana, va expressar que «està clar que hi ha dos rivals que coneixem molt bé, com són l’Unicaja i el Joventut. Tots dos van jugar l’any passat els play-off i la Copa del Rei i, per tant, aspiren a passar del Top16. També ens trobarem amb un equip com el Tofas Bursa, que és un conjunt que feia molt de temps que no arribava fins a aquest punt de la competició. Aquest any ho han aconseguit i suposa un viatge bastant complicat... A més, tenen un equip amb molts americans i juguen d’una manera molt diferent de la convencional així que crec que serà complicat guanyar-los. Haurem d’estar preparats a partir del gener perquè serà un grup molt competit i amb un clar favorit a endur-se la competició com és l’Unicaja».

Les Xifres

L’Unicaja va acabar la fase regular en la primera posició del grup D després d’assolir set victòries i tres derrotes. Uns registres idèntics als que van aconseguir els d’Ibon Navarro i que els van situar segons del grup A. Per la seva part, el Tofas Bursa va ser tercer en el grup B amb un balanç de cinc derrotes i cinc victòries. Quant al Joventut Badalona, també va aconseguir guanyar cinc partits mentre que en va perdre cinc, unes xifres que li van permetre empatar amb el tercer del seu grup però l’average el va situar en quarta posició del grup C. 

La valoració de l’equip

L’entrenador del MoraBanc Andorra, Ibon Navarro, va arribar a la roda de premsa posterior a la victòria dels del Principat contra el Promitheas Patras per 66-80 satisfet. El tècnic va expressar que l’equip havia fet una gran fase regular en aquesta competició. Respecte a l’última jornada de competició abans del Top-16  va indicar que «a la primera part hem notat la falta de control en el joc, i això els ha donat segones oportunitats, i a nosaltres no ens ha deixat córrer ni buscar contraatacs. Amb les pèrdues de la primera meitat no hem pogut tenir el control. A la segona meitat hem controlat el rebot, les nostres pèrdues, i hem pogut córrer. Aquesta ha estat la primera raó de tots dos per poder guanyar».

Per la seva part, un dels capitans, Guille Colom, va destacar després de l’enfrontament que «hem fet un gran grup, hem d’estar molt contents, perquè hem estat molt sòlids i no ha estat gens fàcil». A més, va afegir que «teníem un grup molt difícil i crec que hem fet una gran feina».

Els altres grups

En el grup E es trobaran el Segafredo Virtus Bolonya, el Partizan NIS Belgrad, el Darussafaka Tekfen Istanbul i el Dolomiti Energia Trento. En l’F, l’Umana Reyer Venice, el Germani Brescia Leonessa, l’EWE Baskets Oldenburg i el Promitheas Patras. Finalment, en el grup G s’hi concentren l’Unics Kazan, el Galatasaray Doga Sigorta Istanbul, l’AS Mònaco i el Rytas Vilnius.

Kramplej arriba cedit per un mes

L’aler pivot eslovè Martin Kramplej arriba al club per un mes cedit per l’Olimpia Cedevita de Ljubiana. El balcànic, que  té 24 anys i mesura 2,04, va jugar a gran nivell a la universitat americana de Creighton. «És un jugador que ens pot ajudar molt en el rebot i amb la seva energia en pista» afirmava Francesc Solana, que afegeix que «donem les gràcies a l’Olimpia Cedevita per la cessió del jugador».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT