PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Un Top16 amb aires d’ACB que arrencarà el 8 de gener

El MoraBanc Andorra inicia el calendari de la fase jugant contra el Joventut de Badalona

Per Anna Ribas

Clevin Hannah en un moment del duel contra el Maccabi Rishon LeZion.
Clevin Hannah en un moment del duel contra el Maccabi Rishon LeZion. | MARICEL BLANCH

El Top16 de l’EuroCup es maquilla d’ACB per al MoraBanc Andorra. Els del Principat han quedat encaixats en el grup H de la competició, juntament amb dos equips que juguen la Lliga Endesa: el Joventut de Badalona i l’Unicaja de Màlaga. El tercer rival del grup és el Tofas Bursa d’Istanbul. Ahir es va donar a conèixer el calendari provisional de la competició i els d’Ibon Navarro arrencaran aquesta fase de la competició competint contra el Joventut Badalona el 8 de gener, només 10 dies després que la Penya visiti el Principat per disputar la 15a jornada de la competició espanyola. D’altra banda, el darrer enfrontament del Top16 serà el que té el desplaçament més llarg. El MoraBanc s’haurà de desplaçar a Turquia el 4 de març per enfrontar-se al Tofas Bursa. 

Quant al grup, el president del club, Gorka Aixàs, va expressar que «dos dels tres rivals són ACB i, per tant, ens trobarem amb rivals coneguts i que, a més, són molt potents. D’altra banda, el Tofas Bursa també és força dur. Ja estem al Top16 i no crec que hi hagi cap rival que no sigui complicat». I és que, conèixer els rivals és una arma de doble fulla perquè funciona en les dues direccions i, alhora que el MoraBanc coneix els defectes i les virtuts de cada equip, els rivals se’ls tenen ben estudiats. Tot i això, l’element positiu a tenir en compte és que els desplaçaments seran més curts i que, per tant, el desgast que els jugadors puguin tenir pel viatge no serà un factor que tingui tan pes.

Sobre si hauríen preferit altres oponents, va indicar que «són rivals que a priori estàs més habituat a jugar, et coneixes més, jugarem més vegades durant l’any... Segurament hauríem preferit altres rivals però està clar que són equips de moltíssima entitat i que aspiren a tot, sobretot l’Unicaja». L’objectiu del club respecte la competició europea era arribar al Top16, i ja ho han assolit. Tot i això, el president va apuntar que «l’any passat vam arribar molt lluny a la competició i no volem que aquest any sigui diferent, però som conscients de la dificultat que això té, de l’entitat dels rivals que tenim i, evidentment, haurem d’anar a totes per poder-nos classificar».

La Copa del Rei

L’altre objectiu de l’ens és classificar-se per la copa del Rei, una tasca que es va complicar amb la derrota a casa contra el Tenerife. «Ja sabem quines circumstàncies tenim però això no ens ha servit d’excusa per seguir competint a cada partit. Entenc que tindrem les nostres opcions, tot i la dificultat dels rivals que tenim d’aquí al final de la primera volta. Ja anirem veient, hem d’anar jornada a jornada. Els nostres rivals directes també tenen partits complicats així que serà difícil fer pronòstics fins a l’última jornada». De fet, Aixàs es manté optimista respecte a la fita que vol assolir el club a l’ACB: «Veig a l’equip bé i, tot i les dificultats que estem tenint quant a les lesions, veig una bona línia i crec que, si fem les coses bé, entrem o no, lluitarem fins al final».

Quant al nou fitxatge que ve a cobrir les baixes, Martin Krampelj, va expressar que «esperem que ens ajudi. Som molt conscients que és un jugador que ve per un termini curt de temps i que no ha jugat encara a l’ACB. Tot i això té molta qualitat i un físic molt important, que és el que necessitem aquests mesos amb les baixes que tenim en el joc interior. Esperem que ens ajudi, però tenim molt clar que no podrà ser un jugador determinant dins de l’equip». L’eslovè ja va entrenar ahir amb el club i viatjarà a Madrid per reforçar l’equip en el duel contra el Reial Madrid.

La fita de diumenge

«L’entitat del rival és la més alta que hi ha, no crec que hi hagi cap equip més potent a Europa a dia d’avui, per tant, la dificultat és màxima, però la il·lusió per poder guanyar aquest partit que sempre és especial, també ho és", exposava.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT