PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Tres partits i Copa

El MoraBanc Andorra ha de fer un esprint al final de la primera volta si vol aconseguir el bitllet a Màlaga

Per Anna Ribas

L’equip entrena per encarar el duel del cap de setmana contra el Joventut Badalona, ahir.
L’equip entrena per encarar el duel del cap de setmana contra el Joventut Badalona, ahir.

El MoraBanc Andorra va tornar a la rutina d’entrenaments ahir i, a banda de cremar els torrons, tenen un altre objectiu en ment: disputar la Copa del Rei. Una fita que es preveu complicada tenint en compte que des del sisè classificat fins al dotzè, tots els equips estan empatats amb set victòries i set derrotes. Els del Principat es troben en desena posició i, tenint en compte que l’amfitrió de la competició, l’Unicaja de Màlaga, és onzè, hauran d’escalar posicions per estar entre els set millors clubs abans que acabi la primera volta.

Bandja Sy és el jugador que es troba més avançat en la seva recuperació i podria jugar contra la Penya

Així doncs, en aquestes tres jornades es presenciaran duels directes entre els candidats en una Copa del Rei que encara té quatre posicions en joc i 10 equips amb possibilitats matemàtiques per accedir-hi. Nervis al pavelló. A hores d’ara està clar que el Reial Madrid serà cap de sèrie en el sorteig i que el Barça i el Casademont Saragossa han aconseguit el seu bitllet de manera matemàtica. D’altra banda, el Bilbao Basket es va unir al grup d’equips que tenen la balança de les victòries i les derrotes igualada, un pilot en el qual es troben els d’Ibon Navarro i dels quals, a excepció del San Pablo Burgos, ningú va guanyar en la darrera jornada.

Els resultats de la 14a jornada de competició va deixar una classificació amb set equips empatats. En aquest context, cal recordar que al final de la primera volta, la diferència total entre punts anotats i encaixats serà el primer factor a tenir en compte a l’hora de desempatar conjunts que es trobin en una situació d’igualtat de victòries. Per tant, no es tindran en compte els resultats en els enfrontaments directes dels equips. 

Les opcions dels del Principat

El MoraBanc s’haurà de gravar a foc el Mai Por que porta per bandera a l’hora d’encarar els tres duels que té per endavant. La nefasta primera meitat al WiZink Center (50-14) els va condemnar a una doble derrota a la pràctica perquè el basket average ha passat de ser +17 a -16. Aquest fet obligarà el conjunt tricolor a haver de fer un esprint per acabar aquesta primera volta, especialment tenint en compte que diumenge té un duel determinant. Els del Principat s’enfronten a les 17.00 hores a un rival directe en la lluita pels últims passis daurat per anar a la Copa del Rei: el Joventut Badalona. Per tant, és evident que el perdedor veurà com les seves possibilitats de quedar entre els set millors queden reduïdes.

Els d’Ibon Navarro es troben en un mal moment pel que fa a les lesions. Bandja Sy, Tyson Pérez i Moussa Diagne van fent progressos en la seva recuperació però encara no tenen l’alta. El que es troba més avançat en el procés és Sy, que podria entrar a fer alguna cosa a la pista aquest cap de setmana però el club no en té la certesa encara. Per tal de reforçar el joc interior, el club va fitxar Martin Krampelj i Daniel Clark.

Els altres duels

 La segona prova del MoraBanc serà enfrontar-se, també a casa, a un Saragossa que té un balanç d’11 victòries i tres derrotes i que ha deixat enrere la lluita per la classificació. De fet, els aragonesos arriben a la jornada 15 amb la possibilitat de convertir-se en caps de sèrie si guanyen el Baskònia o si perden contra els vitorians i també ho fa el San Pablo. El duel serà el dia 4 de gener a les 18.00 hores.

La primera volta es tancarà el dissabte 11 de gener a les 20.30 hores a la comarca del Bages. Els del Principat disputaran un duel contra un BAXI Manresa que és 14è i signa un balanç de 5 victòries i 9 derrotes. Els de Pedro Martínez també han tingut una mala temporada quant a les lesions però encara hi ha la possibilitat que entrin a la Copa del Rei. Els de la Catalunya Central arriben a la recta final de la primera volta amb la moral pels núvols després de la victòria in extremis contra el València que va aconseguir Ryan Toolson amb un triple dels que passen a la història (79-76). Entrar a la Copa del Rei no és el seu objectiu sinó que seria el resultat d’una bona feina. 
 

PUBLICITAT
PUBLICITAT