PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

La pausa prèvia al Dakar

La pilot espanyola Cristina Gutiérrez passa uns dies a Andorra acompanyada de la família Llovera abans d’afrontar el repte que planteja l’Aràbia Saudita

Per Miquel López-Egea, Anna Ribas

Cristina Gutiérrez després de la seva primera edició.
Cristina Gutiérrez després de la seva primera edició. | europa press

Cristina Gutiérrez és tota una llegenda del món del motor. La pilot de Burgos ostenta el títol de ser la primera dona espanyola que acaba un Dakar després d’aconseguir-ho en l’edició del 2017. Aquest any afrontarà el repte que suposarà el ral·li en la seva primera edició a l’Aràbia Saudita i, abans de viatjar-hi, ha passat uns dies a Andorra acompanyada d’una família a qui li corre la benzina per les venes. «Vinc a Andorra perquè tinc grans amics com la família Llovera i sempre que puc m’escapo cap aquí per relaxar-me perquè em va molt bé. Quan torni del Dakar vindré una altra vegada», exposava la pilot fa uns dies. 

Sobre el fet que Margot Llobera no hagi pogut anar en l’edició d’enguany va apuntar que «hi arribarà perquè és una persona molt bona i molt competitiva. Estic convençuda que aconseguirà tot el que es proposi, és molt jove, té temps. Quant a l’Albert... Quan el vaig conèixer per a mi va ser com un somni i li desitjo tota la sort del món».

De cara a la competició va explicar que «estic molt contenta amb el cotxe i amb la preparació que hem fet durant tot l’any perquè volíem fer algunes millores i al final les hem pogut fer. Ara tinc moltes ganes que arribi el dia 31 i poder volar cap allà i descobrir el nou recorregut que ens crida moltíssim l’atenció. Ens esperem moltíssims canvis, no només quant al recorregut sinó també amb els quilòmetres perquè les especials seran més llargues. Fins ara era un Dakar que la primera setmana era bàsicament dunes i sorra i, pel que han dit, ara serà més ràpida mentre que la segona serà més dura. Crec que totes les disciplines estarem més o menys al mateix nivell».

Pel que fa a l’objectiu que s’ha proposat, va indicar que «m’agradaria millorar el resultat de l’any passat, que vaig ser 26a. Voldria fer un top 25 però sóc conscient que el Dakar sempre és una carrera plena de sorpreses en la qual et pot passar qualsevol cosa. Acabar sempre és un èxit. Si tot surt bé i tinc sort, estar entre els 25 primers és un objectiu molt realista».

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT