PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Els Banders reben una denúncia per l’atac d’un gos a una menor

El cos investiga si l’animal era de raça potencialment perillosa i si l’amo hauria comès alguna infracció

Per Adrià Esteban, Elisabet Cortiles

Imatge d’arxiu d’un gos.
Imatge d’arxiu d’un gos. | MARICEL BLANCH

Una nena de dos anys va resultar ferida dissabte passat després de ser agredida presumptament per part d’un gos que, segons la mare de la menor, era de raça perillosa, no portava morrió ni tampoc anava lligat. Els fets van ocórrer a dos quarts de sis de la tarda al rec de l’Obac i, com a conseqüència, va requerir la intervenció d’una patrulla policial. Acte seguit la nena va haver de ser atesa al servei d’Urgències de l’hospital, tot i que el seu diagnòstic no ha transcendís en tractar-se d’una menor. Per tot l’exposat, segons ha pogut saber EL PERIÒDIC, la mare ha interposat una denúncia al cos de Banders. 

A l’espera de confirmar l’informe mèdic per avaluar els danys ocasionats, el cos de Banders ja ha identificat al propietari del can i en les properes hores procedirà a verificar si aquest gos era de raça potencialment perillosa. En cas que es confirmés aquesta tesi, el protocol que estableix el cos de Banders és el de comprovar que el gos compleix amb la documentació reglamentària, és a dir, que disposa d’una targeta identificativa –el xip és obligatori a partir dels quatre mesos– i d’una assegurança de responsabilitat civil. En cas que es confirmi que el gos és de raça perillosa, l’acusat hauria de retre comptes sobre el fet que a la denúncia es constata que el can no portava morrió i que no anava lligat. 

Així doncs, en cas d’haver comès aquestes presumptes quatre trangressions legislatives, el propietari s’exposaria a una falta administrativa de 1.200 euros –300 per cada infracció–, a banda de la sanció que pugui interposar la Batllia per negligència. En qualsevol cas, l’atestat del Cos de Banders ha de ser traslladat al Departament d’Agricultura qui, en última instància, té la competència per resoldre la multa.

Per contra, en el cas de verificar que l’animal no està classificat com un gos de raça potencialment perillosa, l’incident seria catalogat d’accident i la determinació del grau de la sanció la fixaria la Batllia. Per la seva banda, Laika, l’Associació Protectora dels Animals de Companyia, va recordar que s’ha de complir la normativa en relació a la tinença de gossos que poden arribar a ser perillosos. «No entrarem a valorar el que va poder passar perquè se’ns podria mal interpretar, així que només volem recordar a tots els propietaris de cans considerats potencialment perillosos que han de seguir el reglament aprovat pel govern l’any 2013», recalcava el president de l’associació, Josep Mas. «Esperem que la menor estigui totalment recuperada i creiem que el problema s’ha de resoldre entre l’amo i la família afectada» concloïa Mas.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT