PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Agricultura obrirà un expedient sancionador per l’atac de gos

Banders ratifica que el can és de raça perillosa i que té la documentació en regla

Per Adrià Esteban

Imatge d’arxiu d’un gos.
Imatge d’arxiu d’un gos. | MARICEL BLANCH

el Cos de Banders va concloure ahir el seu atestat sobre el cas de l’agressió d’un gos a una nena de dos anys trametent l’informe al Departament d’Agricultura per tal que obri un expedient sancionador al respecte. Així doncs, durant el procés de verificació es va poder comprovar que l’animal, una mescla entre un American Stanford i Bull Terrier, correspon a un exemplar dels gossos tipificats com a potencialment perillosos. 

D’aquesta manera, els Banders van poder ratificar que la propietària del gos compleix amb la documentació exigida, ja que disposava d’una assegurança de responsabilitat civil i el can disposava d’una targeta identificativa. Un detall, de menor importància, és que el gos estava regularitzat a Espanya i, per tant, resta pendent la seva homologació amb Andorra.

En canvi, més dubtes van quedar sobre el relat dels fets al conèixer la versió de la propietària del gos, ja que el seu discurs es contradiu amb els de la mare de la víctima. Per una banda, sí va reconèixer que no el gos no anava lligat –el que suposaria una infracció de 300 euros– però va assegurar que l’animal sí duia el morrió posat. 

«Per nosaltres és complicat de determinar-ho tenint en compte que actuem tres dies després. Una altre cosa és que el departament d’Agricultura vulgui corroborar la seva versió», va assegurar el director del Cos de Banders, Miquel Rossell, en declaracions a EL PERIÒDIC. En aquest sentit, cal recordar que al moment dels fets va ser requerida una patrulla policial, per la qual cosa és aquesta l’autoritat competent que podria resoldre sobre la incògnita de si el gos portava el morrió.

La denúncia

D’altra banda, aquest rotatiu va tenir accés a la denúncia efectuada per la mare el passat 5 de gener. En el document es detalla que l’animal «va venir corrent cap a la meva filla, moment en el qual va llençar la nena petita al terra bloquejant la seva sortida i va començar a donar-li cops al cap amb el morro». A més, el text també reflecteix que l’animal «va posar-li en reiterades ocasions les seves potes davanteres a la cara».  En relació amb la conducta de la propietària, la denunciant va argumentar que en cap moment va fer cap intent per aturar l’animal i que es van limitar a manifestar que el gos «no fa res». 

La infant va haver de ser traslladada a Urgències el passat dissabte i el diagnòstic mèdic va concloure que presentava diversos hematomes a la cara. Per tot plegat, haurà de sotmetre’s al control del seu metge referent durant els propers dies. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT