PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Quart accident en poc més de 24 hores al túnel de la Tàpia

Quatre persones han resultat ferides de l'accident

Per Adrià Esteban, Laura Cugat Ruiz

Vehicle que ha patit l'accident al Túnel de la Tàpia, aquest matí.
Vehicle que ha patit l'accident al Túnel de la Tàpia, aquest matí. | El Periòdic

El Túnel de la Tàpia, a Sant Julià de Lòria, ha viscut avui al migdia un nou accident de trànsit, el quart en les darreres 48 hores. Just abans de dos quarts de dues, tres turismes amb matrícula andorrana -Volkswagen GOLF 2.0 TDI, BMW X3, Suzuki SX 4- i un turisme amb matrícula espanyola -Seat Leon- s'han vist implicats en un múltiple accident, del qual encara es desconeixen les causes. El conductor del BMW, -un home resident de 40 anys-, el conductor i la passatgera del Suzuki, -un home i una dona residents de 45 i 67 anys respectivament-, i el conductor del Seat, -un home no resident de 33 anys- van resultar ferits. Com a fruit de l'accident, el túnel de la Tàpia va quedar tancat en els dos sentits de la marxa durant prop duna hora.

El tercer accident ha ocorregut avui poc abans de les vuit del matí, quan el conductor d'un Citroen Saxo, de matrícula andorrana, que circulava en sentit sud ha perdut el control del seu vehicle i ha col·lisionat amb un BMW 323 I, també de matrícula andorrana, que circulava en sentit nord. L'accident ha obligat a evacuar als dos ocupants del BMW, un home i una dona residents de 20 i 18 anys respectivament, després de resultar ferits. Per tot plegat, el Túnel de la Tàpia ha quedat tancat fins a dos quarts de dues, el que ha provocat retencions en els dos sentits de la marxa. 

Els dos accidents d'ahir

Cal recordar que ahir ja van ocórrer dos accidents a la mateixa zona. El primer va tenir lloc poc abans de dos quarts de deu del matí amb una furgoneta implicada, el conductor de la qual ha resultat ferit sense gravetat; el segon sinistre va tenir lloc unes hores després, a les dues del migdia, quan a un motorista li va relliscar la moto i va caure, resultant també ferit sense necessitar ingrés hospitalari. El túnel ha patit un parell de talls i els vehicles han circulat per la Carretera General 1 per la Borda del Jaile. 

El Cos de la Policia va rebre l’avís del primer accident a les 9.22 hores del matí. Només va estar implicada una furgoneta de marca Renault Kangoo Combi 1.5 DCI, i de matrícula andorrana. El conductor i únic ocupant del vehicle, un home resident de 24 anys, va resultar ferit amb diverses contusions lleus. L’hospital va estar fent-li proves però des d’un bon inici els metges van preveure que el jove rebria l’alta el mateix dia.

El Cos va explicar que, tal com s'ha pronosticat des del principi, la causa del sinistre va ser una pèrdua del control del vehicle sense poder concretar les causes, ja que el mateix conductor no va recordar res. En aquest sentit, l’agent policial va aclarir que sol passar que a les persones implicades en un accident els és difícil recordar els instants anteriors de produir-se el sinistre. Segons va detallar el servei de Mobilitat, a causa del primer accident va començar-se a tallar l’accés al túnel en el dos sentits de la marxa cap a dos quarts de deu fins a aproximadament tres quarts de dues, moment en què els carrils es van reobrir de forma paral·lela. 

Segon sinistre

Tan sols 15 minuts després va produir-se el segon accident a dins la mateixa infraestructura, quan un motorista va relliscar i va caure sense haver-hi cap vehicle més implicat. La moto és de marca Yamaha YZF R125 i de matrícula andorrana i el conductor, un jove resident de 17 anys. El ferit va anar a l’hospital però el centre va confirmar ahir al vespre que cap dels dos ferits es troben ingressats. En aquest cas, el túnel va estar tancat durant uns 50 minuts. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT