PUBLICITAT

Escaldes-Engordany

Marxa al Pic de Carroi per protestar contra el telefèric

L’impulsor de la campanya a Change.org convoca una mobilització pel diumenge

Per Adrià Esteban

Pic de Carroi
Pic de Carroi | MARICEL BLANCH

Després d’haver aconseguit un total de 2.139 signatures en dues setmanes, el promotor de la campanya #noaltelefericdecarroi a Change.org, Mario Gómez, va anunciar ahir, a través de les xarxes socials, la convocatòria d’una marxa al Pic de Carroi pel proper diumenge 19 de gener per protestar en contra del telefèric.

«La marxa el que busca és una reacció de la gent de manera activa. Fer una signatura des de casa és fàcil. Que la gent es mobilitzi costa una mica més», va exposar Gómez, qui admet que «és impossible» que la marxa concentri tantes persones com signants a la plataforma. «És una protesta simbòlica. Si vinguessin 100 o 200 persones ja podríem estar contents», va manifestar l’impulsor de la campanya.

Tot i que les previsions meteorològiques de cara a diumenge són incertes, la idea és poder sortir des de Sispony «el més a prop de la pista forestal possible» amb el pic de Carroi com a fita a assolir. «M’agradaria convidar a la senyora Marsol a pujar i a veure si s’ho repensa», va expressar Gómez, qui la setmana passada va entregar les 2.139 signatures al Comú d’Andorra la Vella i al Comú de la Massana. «Ells diuen que es senten legitimats. Però al programa electoral de DA jo no ho entenc així, sinó que ho consultarien per prendre la millor decisió», va afegir.

D’altra banda, el president d’Apapma, Carles Iriarte, va mostrar el seu suport a la convocatòria després que la seva associació difongués un comunicat oposant-se a la construcció del giny. «En aquest país tenim un problema a nivell de legislació, ja que no es pot garantir que cap projecte sigui el més idoni per l’impacte mediambiental. No tenim cap llei d’impacte mediambiental en el qual es pugui fer una valoració del que pot aportar o tot allò que es pot fer malbé», va sostenir Iriarte, qui va retreure a les administracions donar més importància a «aspectes econòmics o a interessos privats». 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT