PUBLICITAT

Nova plataforma ecologista per defensar els Pirineus

La primera activitat de l’ens serà una jornada de conferències a la Molina

Per El Periòdic

Una imatge de la Molina.
Una imatge de la Molina. | RàdioSeu

El proper dissabte 1 de febrer es durà a terme la presentació de Pirineu 2030, una nova plataforma ecologista creada amb l’objectiu de plantejar alternatives a l’actual sistema econòmic de les comarques de muntanya catalanes. Segons RàdioSeu, la primera activitat programada es farà al Xalet-Refugi de la UEC a la Molina i porta per títol ‘Emergència climàtica, esgotament del model econòmic i alternatives’. 

Pirineu 2030 se suma a d’altres plataformes semblants ja existents, contràries a diversos projectes econòmics o urbanístics executats o bé en estudi. De fet, la jornada de presentació arrencarà a les 10 del matí amb les intervencions de Clàudia Vallvé (Salvem Éller), Núria Martí (Salvem la Molina) i Ferran Canudas (Grup de Defensa de la Natura del Berguedà), que parlaran de ‘Model actual i conflictes al territori’.

Tot seguit, Elena Idoate (economista del Seminari d’Economia Crítica Taifa de Barcelona), Anna Pérez (ambientòloga i codirectora de Climate Tracker) i Federica Ravera (investigadora en ecofeminisme i membre del col·lectiu Fractal), que explicaran perquè creuen que el model actual és «esgotat a nivell social, econòmic i ambiental».

La primera jornada de Pirineu 2030 continuarà al migdia amb un debat titulat ‘Experiències i alternatives per combatre l’emergència climàtica i el capitalisme’, a càrrec de Martina Marcet (Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central), Marijo Imaz (Servicio de Dinamización Ecològica Ekoizpen Urduña), Mikel Kormenzaga (Asociación de Ganaderos y Ganaderas Bedarbide Euskal Herria), Oriol Baena (Cooperativa l’Espigall) i Sergi Cot, del Grup de Treball de Territori de la CUP. Després del dinar, l’activitat es completarà amb grups de treball i amb un concert de Liv Hallum i els Petits Acompanyants. 

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT