PUBLICITAT

La Seu d'Urgell

Primer positiu per coronavirus a la Seu d'Urgell

És una persona gran i es troba ingressada en aïllament a l'Hospital Arnau de Vilanova

Per El Periòdic

Roda de premsa de Jordi Fàbdrega per explicar el primer positiu per coronavirus a la Seu.
Roda de premsa de Jordi Fàbdrega per explicar el primer positiu per coronavirus a la Seu. | RàdioSeu

El Servei Català de la Salut ha comunicat aquest divendres al vespre que s'ha diagnosticat el primer cas de positiu per coronavirus a la Seu d'Urgell. Aquest és un dels 9 positius nous que s'han confirmat les darreres vint-i-quatre hores a la demarcació de Lleida. Cinc dels afectats -entre ells aquest veí de l'Alt Urgell- estan ingressats a l’Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida; i d'aquests, quatre es troben estables a planta i una persona està ingressada a l’UCI. La resta es troben a casa, en aïllament domiciliari, informa RàdioSeu.

Des de Salut han asssegurat que "estan identificades totes les cadenes de transmissió" d'aquests casos i la majoria d'ells són "importats"; és a dir, que la infecció s'hauria produït a fora de la demarcació, al llarg dels dies previs. Paral·lelament, hi ha al voltant d’un centenar de persones en aïllament domiciliari a tot el territori de Ponent i l'Alt Pirineu, de les quals 57 són professionals assistencials; alguns d'ells, personal del Sant Hospital de la Seu.

El Govern ha recordat que s’estan aplicant les mesures de contenció preventives tot seguint els protocols i que s’està reforçant el servei de recollida de mostres per donar resposta a les possibles necessitats. Pel que fa als hospitals i centres sociosanitaris el Departament de Salut recomana limitar al màxim el nombre d’acompanyants a les persones que van a fer-se proves o visites, com també les visites als pacients que estan ingressats. Es continua amb l’aplicació estricta del protocol de mesures de contenció per tal d’evitar una transmissió comunitària generalitzada.

Crida a quedar-se a casa

En roda de premsa posterior a la de Salut, el president de la Fundació Sant Hospital i alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha concretat que el cas diagnosticat a la Seu es va confirmar ahir al vespre i que es tracta d'una persona gran, veí de la comarca, que es va contagiar en el marc d'un viatge de l'IMSERSO. Atès que té una malaltia associada al coronavirus, l'home ha estat traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova i aïllat. Paral·lelament, com a mesura preventiva, s'ha confinat el seu entorn més proper i també un petit grup de professionals que l'havien atès.

Fàbrega, acompanyat del vicealcalde Francesc Viaplana, ha assegurat que, tot i que aquest fet "trastoca el funcionament" de l'FSH, "no afecta l'activitat hospitalària, perquè s'han fet les correctes modificacions per seguir treballant amb normalitat". Tot i això, l'alcalde urgellenc s'ha sumat a la crida, de manera explícita, a "quedar-se a casa" i a "no fer vida social, o fer la mínima vida social imprescindible", com també a "evitar el contacte físic amb tothom", com a mesures de xoc per frenar la propagació del coronavirus.

Comenta aquest article

PUBLICITAT
PUBLICITAT